Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:19 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 11:39

Το ψηφοδέλτιο για Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας απο τη Α.Ε.Κ.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Για Δ.Σ. Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΌΝΟΜΑ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Ζαραβίνας

Μιχάλης

ΓΕΛ Θέρμου

ΠΕ11

Κορδάτος

Κώστας

ΕΠΑΛ Καινουργίου

ΤΕ1.02- Μηχ/γος

Λογκιζίδου

Κυριακή (Καίτη)

Γ/σιο Θέρμου

ΠΕ11

Μαμασούλας

Πάνος

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Μουσικός - Ωρομίσθιος

Ξένου

Ευρυδίκη (Εύη)

2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

ΠΕ18

Τσιλίκης

Βασίλης

1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

ΠΕ18.18

Τσίντζου

Μαριάνα

Ειδικό Επαγ. Γ/σιο - Λύκειο Αγρινίου

ΠΕ04.04.50

Για Ε.Ε.

Μουτάφης

Νίκος

1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου

Δ.Ε. Μηχανοτεχνίτης

 

ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΑΛΛΑ  ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΥΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΨΥΧΗΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΜΑΣ,
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ...

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

AEK FOTO 1

Α.Ε.Κ.

 

AEK FOTO 2

Ένα πλοίο είναι πιο ασφαλές στο λιμάνι,
Όμως τα πλοία δεν φτιάχτηκαν γι’ αυτό.

Γιατί με όλη την ανθρώπινή μας λάμψη,
Δημιουργήσαμε το πλοίο των ονείρων μας.

Έχει σα στόχο την κατάκτηση της άγνωστης ακτής,
Την αναγνώριση, την αναζήτηση, το κατόρθωμα, την εξερεύνηση.

Ένα πλοίο είναι φτιαγμένο, για να πετά και να πετά,
Για να υποτάξει τον ορίζοντα, να κατακτήσει τον ουρανό.

Κι οι λίγοι από εμάς που δεν φοβούνται,
Να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη ταχύτητα της δίνης.

Είμαστε οι πλουσιότεροι άνθρωποι που θα ονειρευτούν,
Και που θα πολεμήσουν μια θάλασσα ή ένα ρεύμα.

Και τα πλοία στα λιμάνια που ξοδεύονται άσκοπα,
Σαπίζουνε σιγά - σιγά και καταστρέφονται.

Ποτέ δε σπαταλήθηκε τόσο πολύ μια μέρα,
Όσο μία μέρα στο λιμάνι,

Όσο εκείνοι που μένουν πίσω.

Gael Attal

από τη Νέα Βορειοαμερικανική λογοτεχνία

Απολογισμός της Β’ ΕΛΜΕ ένα σύντομο ανέκδοτο

…«H δράση της ΕΛΜΕ  την περασμένη χρονιά, δεν ήταν ανάλογη με το μέγεθος των προβλημάτων του κλάδου υπό το καθεστώς της  συνεχιζόμενης εδώ και 7 χρόνια βάρβαρης και ακραία αντιλαϊκής πολιτικής που υπαγορεύουν τα μνημόνια διαρκείας

Απαιτείται  επειγόντως ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία, νέο συλλογικό όραμα διεξόδου για τη χώρα την κοινωνία και την εκπαίδευση, νέα αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αποφασιστικοί ενωτικοί αγώνες ενάντια στη κοινωνική βαρβαρότητα και τις ακροδεξιές φωνές που υψώνονται απειλητικά στο προσκήνιο στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Θεωρούμε εκτός των άλλων βασική και κρίσιμη αδυναμία στη λειτουργία του σωματείου τη μη συμμετοχή των συναδέλφων στις γενικές  συνελεύσεις και δράσεις της ΕΛΜΕ. Στις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις για το μέλλον του κλάδου αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης,  η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες και τα σωματεία μας.

AEK FOTO 3

Τι είναι η μαθητεία και τι σημαίνει σήμερα η εφαρμογή της;

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης εισάγεται αυτός ο αναχρονιστικός θεσμός. Αντί της πρακτικής άσκησης έχουμε μαθητεία, δηλαδή «μάθηση» μέσω άμισθης ή χαμηλά αμειβόμενης εργασίας. Είναι άλλο η μαθητεία και άλλο η πρακτική άσκηση. Η μαθητεία είναι μια αναχρονιστική μέθοδος μετάδοσης τεχνικών – επαγγελματικών δεξιοτήτων που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Η πρακτική άσκηση από την άλλη, υπάρχει σε σχολεία – σχολές και αποσκοπεί οι γνώσεις που απόκτησε ο μαθητής – σπουδαστής από μαθήματα θεωρητικά και εργαστηριακά, να τις «δει» και να τις εφαρμόσει στη πράξη, δηλαδή στον αντίστοιχο επαγγελματικό χώρο. Ενώ η μαθητεία κάνει ακριβώς το αντίθετο. Γνώσεις και κυρίως δεξιότητες που δεν τις μαθαίνεις μέσω της διδασκαλίας, σε στέλνουν στον επαγγελματικό χώρο για τις μάθεις εκεί. Μέθοδος που εφαρμοζόταν έναν αιώνα πριν, όταν δεν υπήρχαν σχολεία τεχνικά και επαγγελματικά! Σήμερα αποτελεί εντολή των μνημονίων για την ΤΕΕ και φυσικά περιέχεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Δηλαδή, φτηνή και αμφίβολης αξίας μάθηση, που στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες δεν θα είναι καθόλου μάθηση, αλλά εργασία με ελάχιστη αμοιβή .

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ενώ στα λόγια η κυβέρνηση προασπίζεται  το δικαίωμα όλων των μαθητών στην μάθηση και στην παιδεία, στην πράξη το ελληνικό σχολείο βάλλεται από την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται χωρίς φραγμό σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης. Ελάχιστοι πόροι για την παιδεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πολυμελή τμήματα, κατάργηση ειδικοτήτων,  είναι λίγες μόνο από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος. Κι αν στη γενική εκπαίδευση καθιστούν το εκπαιδευτικό έργο δύσκολο, στην ειδική εκπαίδευση το καθιστούν αδύνατο.

Η υποκρισία του υπουργείου δεν έχει τέλος. Συμβολικές ημέρες για τις ίσες ευκαιρίες, προγράμματα επι προγραμμάτων και δράσεις για ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, από τη μια, πλήρης υποβάθμιση της  ειδικής εκπαίδευσης από την άλλη.

Εκπαιδευτική μονάδα ειδικής αγωγής χωρίς σταθερό προσωπικό. Όλοι γνωρίζουν πόση αναστάτωση φέρνουν οι αλλαγές αλλά και πόση σημασία έχει η σταθερότητα για τους μαθητές ενός σχολείου ειδικής αγωγής.

Στελέχωση των ΕΕΕΚ και Ενιαίου Ειδικού Τεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου με μόνιμο προσωπικό – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθηγητών ΤΩΡΑ!

 

 

Διαβάστηκε 1083 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.