Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:24 μμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 19:32

Παναιτωλικός - ΑΕΛ 3-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε ιδανικά τον... τελικό με την ΑΕΛ! Όμως το 2-0 του ημιχρόνου έγινε 2-1 με την σέντρα της επανάληψης και το «άγχος» έφερε μαύρα σύννεφα πριν τα διώξει οριστικά το τελικό 3-1! Γκολάρα από Μάζουρεκ, σκόραραν και οι Μοράρ και Ρόσα για τους νικητές.

Ο Παναιτωλικός έψαχνε από καιρό τη νίκη που θα τον «ξεκόλλαγε» από τις τελευταίες θέσεις. Αγνοούσε τη σχετική χαρά από τις τις 30 Σεπτεμβρίου και το 3-0 των Χανίων. Υπήρχε πίεση και άγχος, όμως μετά το σημερινό 3-1 επί της Λάρισας, τα απέβαλε σε μεγάλο βαθμό. Σε ένα εξαιρετικό ματς (30 τελικές, 18-12 υπέρ των γηπεδούχων), βρήκε το αποτέλεσμα που ήθελε, απέναντι σε μία ομάδα που επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. 

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με τους Τσέναμο κάτω από τα γκολπόστ, τον Μαρινάκη δεξί μπακ, τους Μιχάι, Χαντάκια στα στόπερ, τον Ρότσα αριστερό μπακ, τους Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τον Μοράρ αριστερό εξτρέμ, τον Ντίας δεξιό και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ηλίας Φυντάνης είχε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τον Ρέντζα αριστερός μπακ, τους Ζίζιτς, Φάρκας στα στόπερ, τον Μασούρας δεξιό, τους Φατιόν, Αγκάνοβιτς στο «6»-«8», τον Λεοζίνιο οργανωτή, τους Κριζμάν, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Ναζλίδη μοναδικό προωθημένο.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με... πολλές υποσχέσεις. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό και παρότι ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που κρατούσε μπάλα (η κατοχή έφτασε κάποια στιγμή στα επίπεδα του 70%-30%), η Λάρισα ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Την ίδια στιγμή όμως αντιμετώπιζε και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα. Οι γηπεδούχοι τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και βρήκαν 2 φορές στόχο. Μάλιστα το γκολ του Μάζουρεκ (34') ήταν εξαιρετικό, ενώ ο Μοράρ (12') για ακόμη μία φορά έδειξε την εκτελεστική του δυνότητα.

Με σκορ 2-0 υπέρ τους, οι «κυανοκίτρινοι» ξεκίνησαν το δεύτερο μισό προβάλλοντας ως το «αφεντικό» της αναμέτρησης, αλλά οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν. Μείωσαν πολύ νωρίς (49' με τον Λεοζίνιο) και το παιχνίδι πήρε «φωτιά». Εκείνη τη στιγμή πάνω από το Αγρίνιο άρχισε ο παράγοντας άγχος να κάνει την εμφάνισή του και η ΑΕΛ με κινητήριους μοχλούς τους Ναζλίδη (κατά πρώτο λόγο), Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν, έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Τσέναμο (ανασταλτικά οι γηπεδούχοι είχαν πολλά... ζητήματα). Ομως δεν «τελείωνε» τις φάσεις σωστά και στα τελευταία λεπτά, μετά και τις αλλαγές που έγιναν, τα «καναρίνια» ήταν εκείνα που έδειχναν πιο κοντά στο γκολ. Οπως και τελικά έγινε με τον Ρόσα στις καθυστερήσεις.

MVP: Ο Μάζουρεκ. Πέτυχε ένα γκολ «ποίημα» και για όσο διάστημα ήταν ξεκούραστος, ο Παναιτωλικός «πατούσε» καλά στο γήπεδο. Στο δεύτερο μισό που επήλθε κόπωση, «έπεσε» όλη η ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός μέσος έκανε πολύ καλό ματς. «Εσπασε» σωστά μπάλες (19, πρώτος πασέρ του αγώνα) και παρά το λάθος του στη φάση του γκολ της Λάρισας, δεν απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή του. Ηταν και εκ των κορυφαίων «κλεφτών» της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μασούρας. Ο μπακ της Λάρισας είχε πολλά προβλήματα. Κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο βελτιώθηκε αισθητά, όμως η πλευρά του δέχονταν πίεση και εκείνος δεν είχε «αντίδοτο».

Η γκάφα: Η ανασταλτική λειτουργία της Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο είχε πάρα πολλά προβλήματα. Κυρίως στη φάση του γκολ που πέτυχε ο Μοράρ. Οπου το «κακό» ξεκίνησε μεν από τον Μασούρα, αλλά μετά έγινε το ένα λάθος κολλητά στο άλλο.  Σε εκείνο του Μάζουρεκ δε, ο Αργεντινός διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο.

Το στραγάλι: Ο Σέζος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο βοηθός Τουμπακάρης λίγο πριν το τέλος «έκοψε» τον Ρόσα με οφ σάιντ που δεν ήταν, στο κυριότερο λάθος του διαιτητικού τρίου.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν σήμερα αποτελεσματικός, κάτι που του έλειψε στα προηγούμενα παιχνίδια. Η Λάρισα έβγαλε και εκείνη φάσεις, αλλά η αναμέτρηση κρίθηκε στα τελειώματα των γηπεδούχων και στα πολλά λάθη που έκαναν οι «βυσσινί» ανασταλτικά.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας, Ρότσα, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Μάζουρεκ (74' Λόπες), Μοράρ (64' Κλέσιο), Ντίας, Μαρκόφσκι.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Φάρκας (81' Λαγός), Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (89' Γιαννιτσάνης), Κριζμάν, Ντέλετιτς, Ναζλίδης. 

 
gazzetta.gr
Διαβάστηκε 1831 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 19:41
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.