Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:28 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:00

«Αυλαία» για το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών. Πλημμύρισε… μουσική το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών, που  έλαβε χώρα στις 18-19 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη από τον Σύνδεσμο Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.

Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες θεατές για να παρακολουθήσουν επί το έργο μεγάλους αρχιμουσικούς, να απολαύσουν θεματικές συναυλίες, μοναδικές ερμηνείες και πρωτότυπες διασκευές. Μουσικοί, τραγουδιστές, μαέστροι και άλλοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«2 μέρες γεμάτες μουσική, συγκίνηση, ένταση, τραγούδια, μελωδίες, και χαμόγελα ευτυχίας. Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών και Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε 55 τμήματα με 2.700 καλλιτέχνες» δήλωσε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κυριακή Πιτσιόρλα.

Ιδιαίτερη στιγμή του Φεστιβάλ αποτέλεσε η απόδοση του «Ύμνου στο Παπάφη» από την Φιλαρμονική του Παπάφειου, όπου και τιμήθηκε για την προσφορά του στα μουσικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας.

Ξεχωριστή ήταν η παρέλαση των Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στην πλατεία Αριστοτέλους και στον Λευκό Πύργο, καθηλώνοντας χιλιάδες περαστικούς.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος βάζει πλώρη για το 9ο Φεστιβάλ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Διαβάστηκε 1581 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 19:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.