Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:10 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 18:52

Σκέψεις – προτάσεις της ReDePlan AE για τη στρατηγική των logistics στην ημερίδα του ΤΕΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Από το Χάος στην Τάξη: Βιομηχανικά & Επιχειρηματικά Πάρκα, Διαμόρφωση Χρήσης Γης, Αδειοδοτήσεις & Ορισμός Logistics Centers, Ο ρόλος του Μηχανικού», κλήθηκε να αναλύσει ο Δ/νων Σύμβουλος της Re.De-Plan AE Consultants κ. Μ. Μπαλτάς, σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και η ΕΕL στο Αγρίνιο στις 10/11/2017, με θέμα «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΤA LOGISTICS ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΞΗ».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ανεδείχθησαν όλες οι επιχειρησιακές, διοικητικές, τεχνικές χρηματοοικονομικές πτυχές καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα κίνητρα εγκατάστασης επιχειρήσεων σε Επιχειρηματικά Πάρκα. Παρουσιάστηκε το πλαίσιο αδειοδότησης της Εφοδιαστικής και η συζήτηση εστιάστηκε στις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της Αιτωλοακαρνανίας επί των προτάσεων της ReDePlan AE που έχουν κατατεθεί στους φορείς της περιοχής, ήδη από το 2009.

Το μοντέλο του Διχωρικού Επιχειρηματικού Πάρκου Αξιοποίησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, η οργάνωση της Ελεύθερης Τελωνιακής Ζώνης Οινοφύτων και η πολεοδόμηση της βαριά πυκνοδομημένης & οχλούσας περιοχής του Ασπροπύργου, που βρίσκεται προ των πυλών για αδειοδότηση, απετέλεσαν πρότυπα παραδείγματα προς μίμηση προς την επιχειρηματική κοινότητα και τους παρευρεθέντες στην ημερίδα.

Σκέψεις και προτάσεις της ReDePlan AE για τη στρατηγική χωροθέτησης και αδειοδότησης των logistics, την αρμονική υπαγωγή τους στις διεργασίες της Πράσινης Εφοδιαστικής και τη συμβολή των Επιχειρηματικών Πάρκων στην ανάπτυξη του κλάδου που παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Φόρουμ που διοργάνωσε ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ), με εκπροσώπηση της EUROPLATFORMS και των Συνδέσμων των Εμπορευματικών Κέντρων των χωρών της Ευρώπης, στην 6η Διεθνή Έκθεση Logistics, συγκέντρωσαν το υψηλό ενδιαφέρον και απετέλεσαν τροφή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων όλων όσων παρευρέθησαν στην ημερίδα του ΤΕΕ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1112 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.