Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:00 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 18:07

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Μεθοδολογία ερευνών για την διαλεύκανση αδικημάτων Διαφθοράς και Οικονομικών εγκλημάτων», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα και υποστηρίχθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στις εργασίες μετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου, που στον  χαιρετισμό του σημείωσε την αναγκαιότητα του προγράμματος, προκειμένου με σύγχρονες μεθόδους να διαλευκανθούν αδικήματα διαφθοράς και οικονομικά εγκλήματα.

«Το πρόγραμμα εντάσσεται στο  εθνικό στρατηγικό σχέδιο  κατά της διαφθοράς με προληπτικές δράσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας για την διοργάνωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου στην Πάτρα , που είναι εξειδικευμένο και αφορά  δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους που διεξάγουν ανακριτικό έργο.

«Η διαφθορά δεν είναι μόνο ένα οικονομικό έγκλημα. Είναι ζήτημα αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος. Η καταπολέμησή της είναι μείζον θέμα που αφορά τη Δημοκρατία και το μέλλον μας», τόνισε ο Απόστολος Κατσιφάρας .

Το σεμινάριο  φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και διεξήχθη από τη  Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ) σε συνεργασία με το Φινλαδικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο HAUS, την Υπηρεσία Στήριξης Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (SRSS). Συμμετείχαν υπάλληλοι  του Δημόσιου τομέα, διοικητικοί υπάλληλοι, επιθεωρητές και ελεγκτές των αντίστοιχων Σωμάτων Δικαστών, Εισαγγελέων και Δικαστικών υπαλλήλων, Αστυνομικοί και προανακριτικοί υπάλληλοι , στελέχη του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ.α.

Πρόκειται για τον τέταρτο κύκλο κατάρτισης, καθώς έχουν προηγηθεί τρία επίπεδα κατάρτισης στα οποία συμμετείχαν 1040 ωφελούμενοι.

Αντίστοιχα προγράμματα πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Οι επόμενες θεματικές ενότητες των σεμιναρίων αφορούν στο σύστημα ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης και στη σχέση του Αθλητισμού με τη διαφθορά.

                ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ενωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στο  γραφείο του, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας Διονυσίας Μαράτου και στελεχών της γενικής Γραμματείας.

Κατά τη διάρκεια της ο κ. Χρήστου ανέλυσε τους μελλοντικούς στόχους της Γραμματείας για την αντιμετώπιση των αδικημάτων διαφθοράς , αλλά και οικονομικών εγκλημάτων.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε προς τον Γενικό Γραμματέα πως και για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρωταρχικός στόχος η πάταξη ανάλογων φαινομένων, που υποσκάπτουν το μέλλον της χώρας και πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία του πολικού μας συστήματος.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς, μετά και την επιτυχία που σημείωσε η αρχική σύμπραξη με την διοργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος.

Βίντεο με τη δήλωση του Περιφερειάρχη στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=4_6aQR6wvgQ

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=nU9xLRTV_E0

Στιγμιότυπα από τη 2η ημέρα των εργασιών στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=nyVOlumLJag

Διαβάστηκε 2029 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.