Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 23:28

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι εικόνες και τα βίντεο της τεράστιας καταστροφής των τελευταίων ημερών, σε Αργολίδα, Κύμη και τα δυτικά προάστια της Αττικής, απ' την οποία, δυστυχώς, θρηνούμε κι ανθρώπινες ζωές. Δεν αξίζει καν ν' ασχοληθώ με τις βλακείες και τα λεγόμενα απ' τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, την αρμόδια περιφερειάρχη Αττικής, κα Δούρου και τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, δημάρχων κ.τ.λ., γιατί ηλιθιότητες και μόνο μπορεί να εκστομίσει κάποιος ή κάποια, "κατόπιν εορτής", αφού το κακό έγινε και οι νεκροί δε γυρνούν πίσω, δυστυχώς...

- ΑΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ το παρακάτω - ένα απ' τα πολλά - το κάνω για να δείξω κι αποδείξω, το ποιοι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, τέτοιων καταστροφών, οι οποίες είναι πάρα πολλές στο πέρασμα των χρόνων κι όχι μόνο η χθεσινή και η προχθεσινή. ΤΟΤΕ που είχα γράψει αυτά, στην παρακάτω ανάρτηση, στο agrinionews.gr, (7 Δεκεμβρίου 2013), είχαν προηγηθεί (αν θυμάστε) παρόμοιες καταστροφές, στο Άργος και τη Ρόδο. ΟΣΟ για τη δική μου τότε, κατεπείγουσα καταγγελία, προς τους αποδέκτες που φαίνονται (και δεν ήταν η πρώτη, ούτε η τελευταία), εκείνο που έχω να πω, είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ απ' τους αποδέκτες δεν ασχολήθηκε. Τα πάντα κουκουλώθηκαν! Ήταν μάλιστα και η εποχή Σαμαρά και Βενιζέλου κι ένας σημερινός αντιπεριφερειάρχης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που ανήκουμε - και μάλιστα αρμόδιος για τα έργα - ήταν τότε ιδιαίτερος στο Γραφείο του κ. Βενιζέλου! ΤΟ ΕΧΩ ξαναγράψει πως, μετά από την αποστολή των στοιχείων ΚΑΙ στο Γραφείο του κ. Τσίπρα, η κατασκευή - άρση επικινδυνότητας - του έργου στο συγκεκριμένο σημείο (με προϋπολογισμό και χρηματοδότηση ύψους 773.000 ευρώ), ξεμπλόκαρε και, ήδη είναι τώρα, στη φάση των προσφορών, της ηλεκτρονικής δημοπράτησης (με το νέο τρόπο) και σύντομα θα εγκατασταθεί εργολάβος. ΟΜΩΣ, εκείνοι που το έβαζαν στα συρτάρια τους, μαζί με τα καταγγελλόμενα "πεταμένα" (πού;) χρήματα, ύψους μάλιστα 2,5 εκατ. ευρώ, θα τιμωρηθούν ποτέ;;; ΟΧΙ, λέω εγώ! Γιατί, ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ έκανε τον παραμικρό έλεγχο στη διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση, απ' την οποία βγήκαν και οι πιο πολλοί, αμέτρητοι, σημερινοί "νεόπλουτοι". ΟΠΟΤΕ, αυτός είναι σήμερα ο υπεράνω όλων Ηθικός Αυτουργός των όσων συμβαίνουν. ΕΤΣΙ είναι κ. Τσίπρα...!


(ανάρτηση του έτους 2013 στο site AgrinioNews.gr)

Έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών στην περιοχή μας, όπως σε Ρόδο και Πύργο

Οι καταστροφές που έγιναν πρόσφατα σε Ρόδο – Πύργο και κυρίως οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εκεί μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν περιορίζονται – δυστυχώς – μόνο σ’ αυτές τις περιοχές, ούτε θα είναι οι τελευταίες, γιατί σ’ ολόκληρη την επικράτεια το ίδιο χάλι υπάρχει στις υποδομές. Συνεχώς θρηνούμε θύματα, είτε από μπαζωμένα ρέματα, είτε από δρόμους καρμανιόλες από κακοτεχνίες δεκαετιών κι ας έρχονταν τα ευρωπαϊκά πακέτα χρηματοδότησης το ένα μετά το άλλο για υποδομές στη χώρα μας. Όσοι τα διαχειρίζονταν – και κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού – κοίταζαν πρώτα πόσα θα κλέψουν και μετά – με ό,τι περίσσευε – έριχναν και καμια πέτσα άσφαλτο πάνω στο χώμα!

Όσο για τη δική μας περιοχή τα πράγματα είναι χειρότερα. Ας θυμηθούμε τι έγινε στην Ποταμούλα πριν λίγα χρόνια, ας δούμε πόσους νεκρούς και τραυματίες απαριθμούμε κάθε χρόνο σε δρόμους τριτοκοσμικούς για να το διαπιστώσουμε. Και παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες, είτε απ’ τα τοπικά Μ.Μ.Ε., είτε από φορείς και πολίτες, κανένας δεν τιμωρείται! «Είδες κανέναν δήμαρχο να πάει ποτέ φυλακή;» μου είπε κάποιος χαιρέκακα. «Τι κάθεσαι και γράφεις και καταγγέλλεις, αφού ξέρεις ότι όλα κουκουλώνονται» συνέχισε. Και δεν είχε κι άδικο!

Σαν εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Καστανούλας αλλά κι ως απλός πολίτης, ούτε σταμάτησα, ούτε θα σταματήσω να καταγγέλλω, φτάνοντας όσο πιο ψηλά χρειάζεται και γενικότερα για οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή μου, αλλά και ειδικότερα για επικινδυνότητα δρόμου (για πολλοστή φορά) της περιοχής μου. Κι επειδή υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα και οι υπεύθυνοι της Διοίκησης αλλά και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί (Εισαγγελέας και Γενικός Επιθεωρητής) εδώ και τρία χρόνια δεν έδωσαν λύση, ούτε ευθύνες καταλογίστηκαν ακόμα, απέστειλα την υπόθεση (φάκελο με το σύνολο των στοιχείων) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Σ.Δ.Ο.Ε. για δικές τους ενέργειες. Για να προλαβαίνουμε τραγωδίες και θύματα κι όχι να ψάχνουμε για ευθύνες κατόπιν εορτής. Είδαμε τον υπουργό Εσωτερικών με το πουλόβερ (!) να πηγαίνει στα σημεία των καταστροφών, αφού πρώτα έγιναν, και να τάζει «έκτακτο βοήθημα για τις πρώτες ανάγκες»! Και γι’ αυτούς που χάθηκαν ούτε συλλυπητήρια! Και γι’ αυτούς που είχαν μπαζωμένα ρέματα, γέφυρες απ’ τους Ιταλούς και τρισάθλιους δρόμους ούτε κουβέντα γι’ απόδοση ευθυνών!

Όλοι μας πρέπει να καταγγέλλουμε. Όσοι γνωρίζουμε και σιωπούμε, είμαστε συνυπεύθυνοι και θα πρέπει να βασανιζόμαστε από τύψεις, όταν θρηνούμε ανθρώπινα θύματα. Ας σηκωθούμε απ’ τους καναπέδες! Εδώ γίνεται «της κακομοίρας» και κάποιοι νοιάζονται για το πώς θα γίνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες! Κι αργότερα, κάποιοι άλλοι, βουλευτές! Μας έχουν γραμμένους κανονικά, δεν το καταλαβαίνουμε; Θα τους αφήσουμε έτσι;

Παραθέτω εδώ και το έγγραφο – καταγγελία    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ  

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ           
ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥΛΑΣ                                                                                      

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αρ. Πρωτ:10                                     

Ημερομ:02-12-2013                                                  

                                                                                                       

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:1) Εισαγγελία Αρείου Πάγου

           2) Σ.Δ.Ο.Ε.

Κοιν. 1: Γενικό Επιθεωρητή

             Δημόσιας Διοίκησης

            κ. Λ. Ρακιντζή

           2: Υπουργείο Εσωτερικών

            (Γραφείο κ. Υπουργού)

  1. Γραφείο κ. Πρωθυπουργού

( για δεύτερη φορά)

ΘΕΜΑ: «Καταγγελλόμενες κακοτεχνίες κι έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών»

Συνημμένα: α) Φάκελος με το σύνολο των στοιχείων τριών (3) ετών.

       β) Ιδιόχειρο σημείωμά μου με νέες καταγγελίες.

            Για να προλάβουμε ατυχήματα σαν τα πρόσφατα σε Ρόδο – Πύργο και στην περιοχή μας, εξαιτίας επικινδυνότητας τμήματος της 15ης Επαρχιακής Οδού λόγω σοβαρότατων κακοτεχνιών διαχρονικά κι επειδή:

Α. Απ’ το Μάρτιο του 2010 που στάλθηκε το πρώτο μας έγγραφο – καταγγελία προς τους Αρμόδιους και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κι ένα χρόνο αργότερα προς το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή (με φάκελο όλων των στοιχείων) πέρασαν τρία (3) χρόνια κι εννέα (9) μήνες μέχρι σήμερα.

Β. Αν και στείλαμε δύο (2) κατεπείγουσες καταγγελίες (με αποδεικτικά στοιχεία σοβαρότατων ευθυνών), τόσο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, όσο και στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (στις 05-07-2012 η πρώτη και στις 13-05-2013 η δεύτερη), το πρόβλημα παραμένει όπως ήταν στην αρχή, κάθε χρόνο χειροτερεύει και κανείς υπεύθυνος δε λογοδοτεί.

Γ. Παρά το γεγονός ότι απ’ τις 14-06-2012 εγκρίθηκαν – μετά από πιέσεις και την πρώτη μας καταγγελία – χρήματα απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για μεν τη Μελέτη 50.000 ευρώ (ΣΑΜΠ 001) για δε την κατασκευή του έργου 350.000 ευρώ (ΣΑΕΠ 001), τίποτε δεν έγινε ακόμα κι ας διανύουμε τον 4ο χειμώνα απ’ το 2010 κι από θαύμα δε θρηνήσαμε ακόμα θύματα.

Δ. Παρά το ότι ζητήσαμε, με τη δεύτερη καταγγελία απ’ τους Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου για τη διαπίστωση – επί τόπου – των κακοτεχνιών, την επικινδυνότητα και την τύχη συνολικής χρηματοδότησης ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ για 3,5 χιλ. άθλιου δρόμου, τίποτε δεν έγινε.

Ε. Επειδή έχουμε στη διάθεσή μας τώρα τελευταία και νέα στοιχεία (που δε γνωρίζαμε πριν) για τρεις (3) ακόμα χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν εργασίες και στο καταγγελλόμενο τμήμα αλλά και σε γειτονικά, άλλων 3,5 χιλ. περίπου (750.000 ευρώ, 350.000 ευρώ και 300.000 ευρώ) συνολικά δηλαδή το υπέρογκο ποσό των 2.400.000 ευρώ (μαζί με το 1.000.000 ευρώ που γνωρίζαμε) και τα οποία θα καταθέταμε στην Επιτροπή Ελέγχου εάν δημιουργούνταν ( κι απορούμε γιατί δε δημιουργήθηκε), τα αποστέλλουμε σε εσάς και στον κ. Ρακιντζή (που κοινοποιείται το παρόν) ως επιπρόσθετο άκρως επιβαρυντικό στοιχείο κακοδιαχείρισης τόσων χρημάτων με τόσες κακοτεχνίες. Στην ουσία πρόκειται για τρεις εργολαβίες που πληρώθηκαν για έργα που δεν είχαν ούτε στο ελάχιστο το αντίστοιχο εργασιακό αντίκρυσμα. Στην περιοχή δε, για την οποία δημοπρατήθηκαν τα 750.000 ευρώ, δεν έγινε τίποτε απ’ ότι γνωρίζουμε, ούτε καν γέφυρα σε επικίνδυνο χείμαρρο, την οποία κατασκευάζει τώρα ο δήμος Αγρινίου. Για δε την εργολαβία των 350.000 ευρώ στην οποία αναφέρεται και το καταγγελλόμενο επικίνδυνο τμήμα, χωρίς να γίνει το παραμικρό σ’ αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με την υπ’ αρ. 90534/05-04-2013 Απόφασή του, πληρώνει τον εργολάβο του έργου με το ποσό των 6.215,02 ευρώ ως υπόλοιπο χρέους έξι (6) χρόνια μετά τη δημοπράτησή του (2007)! Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με όργιο διαφθοράς και κακοτεχνιών.

            Μετά τα παραπάνω κι επειδή δε γνωρίζαμε τι μας επιφυλάσσει ο φετινός χειμώνας και για να μη θρηνήσουμε θύματα, απευθυνόμαστε προς εσάς, Εισαγγελία Αρείου Πάγου και ΣΔΟΕ, ένα βήμα πριν απευθυνθούμε σε τηλεοπτικά κανάλια και παρακαλούμε – στα πλαίσια και της πάταξης της διαφθοράς – να ενεργήσετε τα δέοντα άμεσα. Η κατάσταση είναι τελείως απαράδεκτη και οι αρμόδιοι (Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Εισαγγελέας, Γενικός Επιθεωρητής) κωλυσιεργούν κι εκθέτουν – οι ίδιοι πλέον – ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο (συνημμένες φωτογραφίες), στηριζόμενοι ίσως και σε ψευδείς απαντήσεις που τους αποστέλλονται συνεχώς απ’ τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλ/νίας (συνημμένα στοιχεία). Εάν – κάτι που αποφευχόμαστε – κατά το φετινό χειμώνα χαθεί ανθρώπινη ζωή, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Περισσότερα – για διευκόλυνσή σας – στις ιδιόχειρες σημειώσεις μου πάνω σε όλα τα στοιχεία που αποστέλλονται και δεν αφορούν μόνο το συγκεκριμένο επικίνδυνο σημείο.

Είμαι στη διάθεσή σας στη Δ/νση και το τηλέφωνο που αναγράφονται στο συνημμένο ιδιόχειρο σημείωμά μου, μαζί με ονοματεπώνυμα υπευθύνων και θέσεων που κατείχαν ή κατέχουν.

 

unnamed 

Αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο σημείο απ’ τον τρισάθλιο δρόμο μήκους 3,5 χλμ.

Ο Εκπρόσωπος Κίνησης Πολιτών Καστανούλας

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Διαβάστηκε 5817 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 23:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι συνταξιούχος δάσκαλος στο επάγγελμα και με γνώσεις ψυχολογίας. Αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο - εφημερίδες και site - τα τελευταία χρόνια συνεχώς και σχολιάζει την επικαιρότητα. Ως "ενεργός" πολίτης, ενδιαφέρεται για τα κοινά και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, εκφράζοντας πάντα τις απόψεις του, αντικειμενικά και χωρίς κομματική ταυτότητα.

www.facebook.com/profile.php?id=100005493399667