Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:52 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015 22:45

Η αιμορροούσα πατρίδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις γιορτές των αγίων γυναικών διαβάζεται συνήθως η θαυμάσια περικοπή της αιμορροούσας (Μάρκου: 10, 24-34). Στην οποία με τρόπο επιγραμματικό μας δίνεται αναλογικά η ανατομία της παγκόσμιας διαχρονικής αλλά και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

 Και δεν μιλούμε, στην προκειμένη περίπτωση, για την ιστορία των διαφόρων στρατηλατών, οι οποίοι στο όνομα της αφροσύνης τους ή της παραφροσύνης τους αιματοκύλησαν ανθρωπότητα. Μιλούμε γι’ αυτούς, που φορούν το προσωπείο του «σωτήρα» και, ενώ δίνουν στους λαούς πλουσιοπάροχες ελπίδες, τους ποτίζουν στη συνέχεια με οδυνηρές απογοητεύσεις και αφόρητες δυστυχίες. Αλλά ας έρθουμε στο Ευαγγέλιο:

Μια γυναίκα, μας λέει το Ευαγγέλιο, έπασχε δώδεκα χρόνια από αιμορραγία. Και, όπως ήταν φυσικό, κατέφυγε στη βοήθεια των γιατρών. Κι όχι μόνο ενός ή δύο, αλλά πολλών. Οι οποίοι της πουλούσαν μεγάλες, αλλά φρούδες ελπίδες.  Με σκοπό απλά και μόνο να την εκμεταλλεύονται. Με φυσικό αποτέλεσμα η γυναίκα-όπως χαρακτηριστικά λέει το Ευαγγέλιο- αφού «έπαθε πολλά και ξόδεψε όλη της την περιουσία, όχι μόνο να μη δει καμιά θεραπεία, αλλά να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο».Όπως, δυστυχώς συμβαίνει και με την πατρίδα μας.

Ή μήπως δεν βλέπετε στη συγχορδία των τσαρλατάνων γιατρών όλη την αρμαθιά των πολιτικών «σωτήρων», που μας προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από πολλές και διάφορες σχολές εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού; Όλους αυτούς τους «καλούς» κυρίους, που μας έρχονται με το φωτοστέφανο της ελπίδας και της δικαιοσύνης, προκειμένου να μας γκρεμίσουν σε ολοένα και βαθύτερα βάραθρα απογοήτευσης και δυστυχίας!…

Κι αν παρουσιαστεί και κάποιος που να έχει φιλότιμο και προσπαθήσει να προσφέρει κάτι καλό στο λαό, τότε οι διαχρονικοί εχθροί μας, φροντίζουν να τον δολοφονήσουν. Άλλοτε βιολογικά και άλλοτε ηθικά. Και, όπως είναι ευνόητο,επιστρατεύουν προς το σκοπό αυτόκάποιους ηλίθιους πολιτικούς και μιντιακούς ολετήρες. Τους οποίους και χρησιμοποιούν, προκειμένου να μας απαλλάξουν απ’ τους έντιμους, για να μαςφορτώσουν στο σβέρκο τους εκφραστές της αχρειότητάς τους…

Και κάτι τέτοιο συμβαίνει με κάποιους κυρίους, που τώρα τελευταία όχι απλώς ξεψάρωσαν, αλλά και ξεσάλωσαν. Αφού ούτε πολύ ούτε λίγο λένε με περισσή αναίδεια στην παγιδευμένη απ’ τους σιωνιστές τοκογλύφους και τους νεοναζί κυβέρνηση: «Τέρμα τώρα εκείνα τα περί προδοτών και  γερμανοτσολιάδων. Αφού άλλωστε κι εσείς φέρατε  μνημόνιο. Και μάλιστα χειρότερο απ’ τα δικά μας»!

Και τα λένε αυτά, γιατί λογαριάζουν χωρίς το λαό. Ο οποίος ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα ξεχάσει τα όσα υπέστη απ’ τους μνημονιακούς αυτούς  ολετήρες. Οι οποίοι με όλη τους την ψυχή και όλη τους την καρδιά συνεργάστηκαν με τους εχθρούς της πατρίδας εναντίον μας, όπως ακριβώς και οι γερμανοτσολιάδες της κατοχής με τους κατακτητές. Δεδομένου ότι προσπάθησαν να επιβάλουν με όλους τους δυνατούς τρόπους τη νομική και αστυνομική και οικονομική βαρβαρότητα. Με τα γκλομπς και τα ασφυξιογόνα της αστυνομίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλώσεων. Με τα κιγκλιδώματα, που κρατούσαν σε απόσταση το λαό, κατά τις εθνικές επετείους. Έτσι ώστε να μη βλέπει τα παιδιά του, που ήταν υποχρεωμένα να αποδίδουν τιμές στους καταφρονητές των γονιών τους. Και τα τόσα άλλα αλήστου μνήμης δυσεξαρίθμητα ατιμωτικά και ληστρικά σε βάρος όλων μας.

Που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν προσφέρονται καθόλου για τον οποιονδήποτε συμψηφισμό. Γιατί υπάρχει-θέλουμε να πιστεύουμε-αστρονομική διαφορά ανάμεσα στους μεν και στους δε: Στους πιστούς της  μνημονιακής πολιτικής δηλαδή και την παγιδευμένη τωρινή κυβέρνηση. Δεδομένου ότι η τωρινή κυβέρνηση πολέμησε με όλη τους την ψυχή και την καρδιά το καθεστώς της μνημονιακήςβαρβαρότητας. Παρότι επιστρατεύτηκαν εναντίον της όλα τα ανέντιμα μέσα απ’ τους πολιτικούς και μιντιακούς βρυκόλακες και τους πάτρωνές τους. Μέχρι και το ιταμό κλείσιμο της στρόφιγγας της οικονομικής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες. Προκειμένου να πετύχουν την κατατρομοκράτηση του λαού και το ξέσπασμα της αγανάκτησής του εναντίον της κυβέρνησης.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι οι, λεγόμενες, διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη θεατρική παράσταση. Η οποία αποσκοπούσε ακριβώς στην παραπλάνηση του λαού, προκειμένου να «καταπιεί» μια προαποφασισμένη αντιλαϊκή συμφωνία. Η συντριπτική όμως πλειονότητα του λαού πιστεύει ότι η άκρως ανέντιμη σε βάρος μας αυτή συμφωνία είναι ακριβώς εφαρμογή αντιποίνων εκ μέρους της νεοναζιστικής τάξης πραγμάτων. Αφενός μεν σε βάρος της κυβέρνησης, που τόλμησε να αντισταθεί και αφετέρου του λαού, ο οποίος έμεινε απτόητος μπροστά στην αφόρητη τρομοκρατία. Αλλά ας επιστρέψουμε και ας τελειώσουμε με το Ευαγγέλιο.

Η αιμορροούσα, που είχε εξαντληθεί σωματικά και οικονομικά απ’ τους κομπογιαννίτες γιατρούς, κατάλαβε ότι η μοναδική σωτηρία της ήταν ο Χριστός. Απ’ τον οποίο πίστευε ότι θα εύρισκε τη θεραπεία της, αγγίζοντας έστω και το άκρο του ενδύματός του. Πράγμα που-σύμφωνα με την πίστη της- τελικά έγινε.

Γεγονός που σημαίνει αναλογικά και για μας ότι έχουν δίκιο όσοι βουλευτές πεισματικά επιμένουν στο ΟΧΙ απέναντι στην ανέντιμη συμφωνία. Γιατί, μένοντας δεμένοι στο άρμα των «γιατρών»-δολοφόνων μας και τα θανατηφόρα «γενώσιμα» καταπότια, που μας επιβάλλουν, θα πηγαίνουμε απ’ το κακό στο χειρότερο.  Και η θανάσιμη αιμορραγία της πατρίδας μας θα συνεχίζεται μέχρι τέλους. Χωρίς καμιά ελπίδα σωτηρίας.

Ενώ η απαγκίστρωσή απ’ τη δουλοκτητική συμπεριφορά τους και ο αγώνας να βρούμε το δίκιο μας που συνθλίβουν και στραγγαλίζουν είναι η μοναδική μας ελπίδα. Για να φτάσουμε έτσι, έστω και με αργούς βηματισμούς και μέσα από αναπόφευκτους κραδασμούς στη λύτρωση και τη σωτηρία τη δική μας και της πατρίδας μας…

παπα-Ηλίας

 Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://papailiasyfantis.wordpress.com

 

Διαβάστηκε 4242 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 00:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.