Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:51 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 12:50

Επίσκεψη Απ. Κατσιφάρα στο ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσκεψη στο σύγχρονο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για τα παιδιά με αναπηρία  της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) ,στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε σήμερα  Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2017  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης περιηγήθηκε τους χώρους του κέντρου ενώ είχε συνάντηση με παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, τα οποία του δώρισαν και ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει.

Στην συνέχεια ο Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε από τη διοίκηση του ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την λειτουργία του, υποσχόμενος να συνδράμει η Περιφέρεια στον βαθμό που μπορεί για την εύρυθμη λειτουργία του.

«Στεκόμαστε πάντα ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κοντά στα παιδιά και μάλιστα σε εκείνα που μας έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη. Διαβλέποντας τις ανάγκες της περιοχής είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο και σήμερα μπορούν τα παιδιά που χρειάζονται τόσο αποθεραπεία, όσο και αποκατάσταση σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν να τύχουν της έγκαιρης και αποτελεσματικής θεραπείας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου ειδικεύεται στην αποκατάσταση, τη διάγνωση, θεραπεία και εκπαίδευση των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες, εγκεφαλική παράλυση, προβλήματα λόγου και μάθησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησε μέσω ΕΣΠΑ την ανέγερση του διώροφου κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ στην περιοχή «Γκένοβα» στο Αγρίνιο.
Στο διώροφο κτίριο στεγάζονται το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κατά την επίσκεψή του συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Υφαντής ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος , και ο  Προϊστάμενος της Μονάδας Α: Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ΕΥΔ/ΕΠ  Βαγγέλης Γεωργίου.

 

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.