Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:03 πμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 11:04

Κατακτώντας κορυφές (με την Ομάδα Πεζοπορίας & Ορειβασίας των νέων της Κοιλάδας του Αχελώου)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενόψει του πανελλήνιου πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς που γίνεται κάθε χρόνο στον Εμπεσό Ορεινού Βάλτου, η ομάδα νέων, πεζοπόρων/ορειβατών που κατάγονται από εκεί και ασχολούνται με την τουριστική ανάδειξη της περιοχής- ανέβηκαν ορειβατώντας στο υψηλότερο σημείο της Καλάνας Βάλτου- ενός απάτητου βουνού, αγνώστου προορισμού για πεζοπορικές & ορειβατικές εκδρομές.

Η Καλάνα ή Κανάλα, ακουμπάει από τη μια μεριά της στον Αχελώο ποταμό κι ενώνει κυκλικά το Περδικάκι (Σακαρέτσι) με το Τρίκλινο, και τους Χαλκιοπουλους με το Σταθά και τον Εμπεσό και για το λόγο αυτό κατείχε σπουδαία στρατηγική θέση απ’ την Αρχαία εποχή ως τα μετέπειτα επαναστατικά χρόνια.

image 002

«Παλεύουμε να κάνουμε τα βουνά του Αχελώου γνωστά, σ’ όσους αγαπούν την ελληνική γη και να επισκεφτούν τον τόπο μας αποστολές που σχετίζονται με δραστηριότητες σχετικές με τη φύση και το περιβάλλον… Στόχος μας, να ξαναφτιάξουμε τα παλιά μονοπάτια των προγόνων μας, σημείο-πέρασμα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής μας» μας δήλωσαν τα παιδιά της Ορειβατικής Ομάδας.

image 004

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κορίνθου και της Άρτας που πλαισίωσαν την αποστολή αυτή κι η οποία στοχεύει να γίνει θεσμός κάθε χρόνου, σε συνδυασμό με το διαγωνισμό του Paragliding Εμπεσού.

Σας προσκαλούμε, και σας προκαλούμε να περπατήσουμε ξανά μαζί, στα βουνά των δικών μας θεών !

Κείμενο Χαρίτου Νία

Φωτογραφίες Ομάδα Πεζοπορίας & Ορειβασίας Ορεινού Βάλτου

Για επικοινωνία σελίδα facebook ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

image 003

image 007

image 001

image 006

Διαβάστηκε 9053 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017 12:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.