Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 21:11

Ο ευεργετικός ξηρός καρπός που προλαμβάνει τα λευκά μαλλιά έρχεται από τη Βραζιλία!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη των ξηρών καρπών και τους εντάσσουμε στη διατροφή μας καθημερινά. Πέρα όμως από τους ξηρούς καρπούς που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, πχ αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, υπάρχουν και τα πολύτιμα κάσιους.

Καταλαμβάνουν ιδιαίτερη θέση, μιας και δε μπορεί να αγνοηθεί η χαμηλή περιεκτικότητα τους σε θερμίδες (μαζί με τα αμύγδαλα είναι από τους ξηρούς καρπούς με τις λιγότερες) και ταυτόχρονα η υψηλή θρεπτική τους αξία. Για την ακρίβεια, 18 κάσιους περιέχουν 157 θερμίδες, αλλά έχουν μηδενική χοληστερόλη, 12 γρ. καλών λιπαρών και 5 γρ.πρωτεΐνης και η κατανάλωση τους ως σνακ βοηθά στην απώλεια βάρους.  

Ο καρπός αυτός έρχεται από τη Βραζιλία και είναι γεμάτος οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αξίζει να αναφερθούμε στην υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, σε συνδυασμό με τον ψευδάργυρο που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και την καλή όραση. Τα οφέλη όμως δεν σταματούν εδώ. Το μαγνήσιο είναι ακόμα ένα στοιχείο που θα βρούμε σε περίσσεια στη σύσταση τους (30 γρ. κάσιους περιέχουν περίπου το 25% της ημερήσιας δόσης μας). Πρόκεται για ένα στοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της πίεσης του αίματος ενώ ταυτόχρονα είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών δεδομένου ότι τα 2/3 του μαγνησίου στο ανθρώπινο σώμα βρίσκονται στα οστά μας.  

Αυτό που ίσως προκαλεί εντύπωση είναι η υψηλή του περιεκτικότητα σε χαλκό. Πρόκειται για το μέταλλο που παίζει καθοριστικό ρόλο σε ένα φάσμα διεργασιών από την απορρόφηση του σιδήρου που συμβάλλει με τη σειρά της στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, την ανάπτυξη των οστών μέχρι την παραγωγή της χρωστικής ουσίας μελανίνης για το δέρμα και τα μαλλιά. Με άλλα λόγια αυτής που δίνει στα μαλλιά σας το φυσικό του χρώμα. 

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 1762 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.