Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 21:06

Πρόγραμμα εισηγήσεων της Σχολής Τοπικής Ιστορίας "Αθανάσιος Παλιούρας" για Νοε-Δεκ 2017

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, διοργανώνει για πέμπτη χρονιά μια σειρά εννέα παρουσιάσεων-ομιλιών από καθηγητές Πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και μελετητές της Τοπικής Ιστορίας,  που θα γίνουν την περίοδο 2017-2018, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους είναι το εξής:

15 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. ο Νικόλαος Τέλωνας (συγγραφέας-ερευνητής) με θέμα: «Η ληστοκρατία στον Βάλτο (1829-1943)».

27 Νοεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. η Μίρκα Παλιούρα (Ιστορικός Τέχνης) με θέμα: «Ο Τρικούπης αρνείται να αποκαλυφθεί ίνα μην ιδεί». Το μνημείο, η μνήμη και η εθνική ταυτότητα.

11 Δεκεμβρίου 2017 στις 7:00μ.μ. ο Γεώργιος Τσιάκαλος (υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας) με θέμα: «Η Αιτωλία πριν τη Συμπολιτεία: Η ανάδυση μιας νέας δύναμης στον ελληνικό κόσμο (5ος-4ος αι. π.Χ.)».

Από φέτος ισχύουν κάποιες σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη  αλλαγή είναι η κατάργηση της συνδρομής, μια απόφαση  προσαρμοσμένη στα δεδομένα της οικονομικής κρίσης.

Η δεύτερη σπουδαία αλλαγή είναι η συνεργασία της Σχολής με το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας» αισθάνεται εδώ την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την Γενική Συνέλευση του Τμήματος  και ιδιαίτερα την Πρόεδρό του, κυρία Θεοδώρα Μονιούδη-Γαβαλά,για τη στήριξη και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα με δική της εισήγηση.

Μετά τις γιορτές θα εκδοθεί  το αναλυτικό πρόγραμμα για τις υπόλοιπες έξι εισηγήσεις, όπως έχουν ήδη ανακοινωθεί, μαζί με οποιεσδήποτε αλλαγές και προσθήκες χρειαστεί να γίνουν στο πρόγραμμα.

Διαβάστηκε 1253 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.