Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 18:56

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Ιουλίας Ιωάννου «Ασημένια μάτια» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου της Ιουλίας Ιωάννου, με τίτλο «Ασημένια μάτια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Σε μια ιδιαίτερη ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, στο καφέ Veggera στο κέντρο της πόλης, οι φίλοι συντοπίτες γέμισαν ασφυκτικά κάθε χώρο του καταστήματος, δείχνοντας την υποστήριξη και την αγάπη τους στα συγγραφικά βήματα της Ιουλίας Ιωάννου.

Παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και η αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς η όλη εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Πολλοί φίλοι και συμμαθητές της Ιουλίας Ιωάννου ήταν εκεί, όπως επίσης αρκετοί αγαπημένοι καθηγητές της από το Λύκειο, που εξέφρασαν την απερίγραπτη χαρά τους που η μαθήτριά τους τους έκανε περήφανους, όπως τόνισαν για την έως τώρα πορεία της.

Ακόμη αρκετοί αναγνώστες των βιβλίων της, τα μέσα ενημέρωσης της πόλης, συγγενείς και συνεργάτες της.

Η τελεόραση του Αχελώου είχε την κάλυψη της εκδήλωσης, ενώ την φωτογραφική επιμέλεια είχε ο Γιάννης Βραχωρίτης.

Η εκδότρια των εκδόσεων Πνοή Κάκια Ξύδη είχε τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ η συγγραφέας Κατερίνα Λιβιτσάνου Ντάνου και η φιλόλογος Έλλη Αθανασοπούλου, μίλησαν για το βιβλίο και την ίδια τη συγγραφέα.

Τα Ασημένια μάτια είναι ένα βιβλίο που σε καθηλώνει

Τα «Ασημένια μάτια» της Ιουλίας Ιωάννου ανήκει στην κατηγορία εκείνων των βιβλίων που τα διαβάζεις… με μια ανάσα. Αρχίζεις και δεν μπορείς να σταματήσεις. Σε καθηλώνει!

Η πρωτότυπη ιστορία, η εξαιρετική γραφή, ο μεστός λόγος, η αγωνία που σε κυριεύει από το πρώτο κεφάλαιο. Και μετά, το μυστήριο, η συγκίνηση, το πάθος, η φαντασία, ο έρωτας, η εκδίκηση, η ζήλεια, η απογοήτευση. Η αίσθηση της ήρεμης ατμόσφαιρας και η απρόσμενη σφοδρή καταιγίδα. Οι ανατροπές που ταράζουν και συναρπάζουν. Αξίζει το κάθε λεπτό που του αφιερώνεις. Και όταν φτάνεις στο τέλος, δεν ξέρεις αν ξεμπέρδεψες το κουβάρι ή μπερδεύτηκε περισσότερο. Ό,τι και να εισπράξεις είναι γοητευτικό!

Μετά από δύο επιτυχημένα βιβλία από τις εκδόσεις Λιβάνη, το «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα» και τις «Απώλειες», η Ιουλία Ιωάννου παραδίδει, μέσω των εκδόσεων Πνοή πλέον, τα «Ασημένια μάτια», στο αναγνωστικό της κοινό. Ένα έργο ξεχωριστό, συναρπαστικό. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση των ηρώων του θα σε μαγνητίσει και θα σε βάλει στην ατμόσφαιρα του έργου, δημιουργώντας αρκετά ερωτήματα.

Από το οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Τυχαία συναντιούνται οι άνθρωποι στη ζωή; Τυχαία ερωτεύονται; Τι είναι αυτό που κινεί τα νήματα και οδηγεί τα βήματά μας; Η Νίκη και ο Ντεμίρ θα ζήσουν έναν συγκλονιστικό μα σύντομο έρωτα. Εκείνος θα εξαφανιστεί από τη ζωή της κι εκείνη θα μείνει πίσω να τον σκέφτεται και να αναρωτιέται γιατί την πρόδωσε. Η αλήθεια όμως είναι πάντα πολύ διαφορετική από αυτή που τα μάτια και η καρδιά μας μπορούν να καταλάβουν. Το κυνήγι ενός αμύθητου θησαυρού, μια παλιά προφητεία, ένα μοναστήρι, θα παίξουν απρόσμενο ρόλο στις ζωές τους. Η απληστία φέρνει μόνο καταστροφή και θάνατο. Μπορεί άραγε η αγάπη ν’ αλλάξει τη ροή των γεγονότων;

Τα «Ασημένια μάτια» ήδη έχουν κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό μετά την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα και τώρα τη δεύτερη στο Αγρίνιο. Στην πόλη που γεννήθηκε και ζει η Ιουλία Ιωάννου. Που δραστηριοποιείται επαγγελματικά και δημιούργησε το www.vivlio-life.gr, την ιστοσελίδα η οποία έχει πανελλήνια απήχηση και ασχολείται με ό,τι λέει ο τίτλος της. Με το βιβλίο, τους δημιουργούς και όσους το αγαπούν. Είναι βέβαιο ότι και το τελευταίο της έργο, τα «Ασημένια μάτια», θα το αγαπήσουν πολλοί!

 

Διαβάστηκε 1589 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 19:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.