Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:22 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 22:22

Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aμεση απάντηση στις πιέσεις των δανειστών από την κυβέρνηση στο θέμα του μπλόκου των πλειστηριασμών και την απειλή που προκαλεί αυτή η εξέλιξη την τρίτη αξιολόγηση.

Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, καθώς και του Δ.Σ. των συμβολαιογράφων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου στοχεύοντας στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, θα περιλαμβάνει αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς.

Δηλαδή όποιοι παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατευθείαν κατηγορίες ενώ έως σήμερα ο συμβολαιογράφος έπρεπε να κάνει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Επιπλέον θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών, το προσεχές διάστημα.

Thetoc.gr 

Διαβάστηκε 3006 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.