Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2017 11:06

Αυξήθηκαν 20% τα διαζύγια, τα ζευγάρια χωρίζουν για να γλιτώσουν φόρους, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η υπερφορολόγηση αλλά και η δραματική μείωση των εισοδημάτων που έχουν υποστεί οι Ελληνες έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαζυγίων.

Ολο και περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν πως βρίσκονται σε διάσταση ενώ ο αριθμός των διαζυγίων να έχει αυξηθεί κατά 20%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Πολλά από αυτά απότοκο της οικονομικής κρίσης, καθώς τα ζευγάρια χωρίζουν στα χαρτιά για να ξεφύγουν από την Εφορία, τις τράπεζες ακόμη και για να εισπράξουν κοινωνικά επιδόματα, να έχουν έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ ή στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα εικονικά ή λευκά διαζύγια ανθούν κυρίως σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας, που επιβαρύνονται με υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και χρωστούν μεγάλα ποσά σε Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία.

Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο ουσιαστικά απαλλάσσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας, γλιτώνει από το μπλοκάρισμα του τραπεζικού λογαριασμού και της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Μετά το διαζύγιο οι σύζυγοι υποβάλλουν χωριστά φορολογικές δηλώσεις. Το οικογενειακό εισόδημα δεν είναι πλέον ενιαίο και σπάει στα δύο.Σε μια τέτοια περίπτωση, η σύζυγος συνήθως αναλαμβάνει την επιμέλεια των παιδιών, εμφανίζεται στη φορολογική δήλωση να προστατεύει ένα ή δύο παιδιά και να έχει χαμηλό ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα.

Με ένα χαμηλό εισόδημα αποκτά πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα, ενδεχομένως και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και στον ΕΝΦΙΑ.

Το διαζύγιο ή ακόμη και η διάσταση μπορεί να αποδειχθούν συμφέρουσες λύσεις για πολλούς λόγους όπως η προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, τα οικογενειακά επιδόματα ή η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

 iefimerida.gr

Διαβάστηκε 2574 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.