Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:14 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 18:10

Προγράμματα, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις για αγρότες – Ποιοι οι δικαιούχοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για προγράμματα, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις για τους αγρότες, ενημερώνει η aftodioikis.gr. Επιπλέον, στο παρακάτω θέμα, δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για τους δασικούς χάρτες, τα χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες και τους αλιείς του Σαρωνικού.

Δείτε παρακάτω:

Επιδοτήσεις σε θερμοκήπια και στάβλους

Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προκηρύξει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο δεύτερο κύκλο καθεστώτων του Αναπτυξιακού νόμου (4399/2016), ο οποίος επιδοτεί θερμοκήπια και στάβλους.

Στον νέο κύκλο των προκηρύξεων θα ενταχθούν τα τέσσερα καθεστώτα:

α) «Ενίσχυση Μηχανολογικού Εξοπλισμού»,

β) «Γενικής Επιχειρηματικότητας»,

γ) «Νέες Ανεξάρτητες μμε» και

δ) «Επενδύσεις Μείζονος Σημασίας», με τον συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) να υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα αφορά ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγής.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για να υπαχθεί ένα σχέδιο στον νόμο ορίζεται στις 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), στις 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στις 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις, στις 250.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις και για cluster, και στις 500.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις.

Aνοιχτό το ΟΣΔΕ για τους υποψήφιους νέους αγρότες

To Σύστημα ΟΣΔΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι ανοιχτό για την Υποβολή Δηλώσεων έως και την Κυριακή 26η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. Αμέσως μετά το κλείσιμο του Συστήματος αναμένεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η εκ νέου προκήρυξη του προγράμματος «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών». Υπενθυμίζουμε ότι η μη υποβολή Δήλωσης στο ΟΣΔΕ αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού για το εν λόγο πρόγραμμα. Οι Δηλώσεις στο ΟΣΔΕ υποβάλλονται στα Πιστοποιημένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (Κ.Υ.Δ.) του ΟΠΕΚΕΠΕ (Πύλες Εισόδου στο ΟΣΔΕ) τα οποία υπάρχουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Το σύστημα ΟΣΔΕ δέχεται δηλώσεις από νέους και νεοεισερχόμενους που έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών, χωρίς να δικαιούνται κάποια άμεση ενίσχυση.

Αιτήσεις για την αντικατάσταση κυψελών ως 20/1

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι στο φετινό πρόγραμμα, με το οποίο το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης καθορίστηκε στα 25 ευρώ ανά κυψέλη και στα 6 ευρώ ανά μετακινούμενο μελίσσι και στο πρόγραμμα για την «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».

Ως 30/11 για φακέλους α’ Μεταποίησης

Μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου παρατείνεται η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας για το πρόγραμμα πρώτης Μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δηλαδή για επενδυτικά σχέδια που αφορούν τυροκομεία, οινοποιεία, ελαιοτριβεία, γαλακτοβιομηχανίες κ.λπ., η οποία έχει ενεργοποιηθεί από τις 18 Οκτωβρίου.

Έως 10 Νοεμβρίου παραστατικά για το Κομφούζιο

Παρατείνεται μέχρι τις 10 Νοεμβρίου η υποβολή μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης, των παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων για το πρώτο έτος εφαρμογής για τη Δράση Κομφούζιο. Υπογραμμίζεται ότι το σύνολο των παραστατικών που υποβάλλονται και αφορούν στον επιβλέποντα γεωπόνο θα πρέπει να είναι εξοφλημένα προκειμένου να ληφθούν υπόψη.

Παράταση ως τέλος του έτους στον παλιό Αναπτυξιακό

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων του νόμου 3908/2011. Η νέα παράταση στην ολοκλήρωση των επενδυτών σχεδίων των παλαιών επενδυτικών νόμων δόθηκε με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή, μέσω της οποίας τροποποιείται και ο τελευταίος νόμος (του 2016) και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορά τη διαδικασία αξιολόγησης των υποβαλλόμενων επενδυτικών σχεδίων του νόμου 3908/2011.

Διόρθωση Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

Σημειώνεται πως η διόρθωση των σταθερών στοιχείων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εμπρόθεσμων πληρωμών ενισχύσεων, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Νέες πληρωμές 6 εκατ. για παλιά Προγράμματα

Ανειλημμένες υποχρεώσεις κυρίως προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας, αμειψισποράς, ολοκληρωμένης διαχείρισης τεύτλων, νιτρορύπανσης, παύσης γαιών και μέτρων δωρεάν διανομής γάλακτος, μεταφορικών για νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνονται στις τελευταίες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 27 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.  Συνολικά, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστώθηκαν 6.005.435,26 ευρώ σε 1.350 δικαιούχους.

Ως 11 Δεκέμβρη οι αντιρρήσεις επί των δασικών

Παρατείνεται μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία για την επεξεργασία αντιρρήσεων και την κύρωση δασικών χαρτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τις περιπτώσεις που η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων έληξε στις 25-9-2017, σύμφωνα με σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης:

Προτάσεις για θεσμικό πλαίσιο ΕΛΓΑ

Μέχρι το τέλος του έτους καλούνται παραγωγοί, φορείς, ομάδες και οργανώσεις να στέλνουν ηλεκτρονικά τις παρατηρήσεις και προτάσεις, για τροποποιήσεις, βελτιώσεις, συμπληρώσεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία του ΕΛΓΑ. Τις προτάσεις σας μπορείτε να τις στέλνετε ηλεκτρονικά στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Aιτήσεις για αποζημίωση αλιέων Σαρωνικού

Αιτήσεις για αποζημιώσεις από το Διεθνές Ταμείο για τις ζημιές ρύπανσης από πετρέλαιο, θα καταθέσουν ψαράδες του Σαρωνικού, μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ (δύο). Τις διαδικασίες μελετά η Συντονιστική Επιτροπή Αλιευτικών Συλλόγων, αφού σε αρκετές περιοχές της Αττικής η πτώση της κατανάλωσης ψαριών κυμαίνεται ακόμα και σήμερα 60 με 80%.

Χρηματικό βοήθημα για αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας από τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες λήγει στις 6/11/2017. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 1224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.