Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 18:07

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα προσλήψεων 15.000 ανέργων -Τι ισχύει για δικαιούχους ΚΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 49 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, όποτε και στη συνέχει θα ξεκινήσει η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων.

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΕΔ, είναι η προώθηση στην απασχόληση ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, μέσω της επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ από τις 15.000 θέσεις,  οι 5.000 θα αφορούν αποκλειστικά δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Ωφελούμενοι είναι:

α) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών

β) μακροχρόνια άνεργοι

γ) δικαιούχοι ΚΕΑ.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά το τελευταίο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Διάρκεια και Αμοιβή

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και η ημερήσια επιχορήγηση ανά άτομο ανέρχεται σε 15€ για άνεργους εγγεγραμμένους τουλάχιστον 3 μήνες στο Μητρώο, 18€ για μακροχρόνια ανέργους και 22€ για δικαιούχους ΚΕΑ.

Οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους δεσμεύονται να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό 3 επιπλέον μήνες, χωρίς επιχορήγηση, ενώ οι επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους ΚΕΑ δεν υποχρεούνται σε δέσμευση.

aftodioikisi.gr

Διαβάστηκε 1720 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.