Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 17:53

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στα εγκαίνια της 1ης Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο), παρευρέθηκε την Τετάρτη  1  Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει  για τους φορείς Κοινωνικής Οικονομίας, δεδομένου ότι η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει εντάξει στο στρατηγικό  σχεδιασμό  της την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ως μια σημαντική, βιώσιμη διέξοδο.

Μάλιστα, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί στις αρχές του νέου έτους. Καταδεικνύοντας την προτεραιότητα που έχει τεθεί στον συγκεκριμένο τομέα έχει οριστεί και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος.  Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η επίσκεψη στην  1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομία που διεξάγεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενώντας πάνω από 130 φορείς Κ.ΑΛ.Ο.

«Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που θα συμβάλλει στη στήριξη της κοινωνίας, αφού μέσα από την  Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αναπτύσσονται  εργαλεία , ικανά να  ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνη οικονομική ανάπτυξη» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αντιπροσωπεύει 2 εκατομμύρια επιχειρήσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ενώσεις, συνεταιρισμοί και ταμεία αλληλασφάλισης. Έχει δημιουργήσει 11 εκατ. θέσεις εργασίας, δηλαδή καλύπτει το 6 % του ενεργού πληθυσμού και το 10% του συνόλου των επιχειρήσεων του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού ιστού.

Η Δυτική Ελλάδα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην Ευρώπη για τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο, μέσα από την ενεργή συμμετοχή του Περιφερειάρχη, αλλά και στελεχών της Περιφέρειας στη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR, ένας από τους βασικούς άξονες της οποίας  είναι η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, ως βασική συνιστώσα της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής. 

Η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην έκθεση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συζήτησαν κυρίως για τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου  Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις αρχές του χρόνου,  καθώς εντάσσεται στον προγραμματισμό των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που διοργανώνονται από Κυβερνητικής πλευράς,  προκειμένου να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Κατά την επίσκεψή του στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου.

Διαβάστηκε 1176 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.