Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:10 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 23:25

Κάλεσμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας – Βόνιτσας σε κινητοποιήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όλες και όλοι στην απεργία στο εμπόριο τη Κυριακή 5 Νοέμβρη!

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο τη Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 7 μ.μ στον Άγιο Μηνά!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, να μην δεχτούν τη δουλειά την Κυριακή, να πάρουν την απόφαση να απεργήσουν στις 5 Νοέμβρη και να παλέψουν αγωνιστικά ενάντια στον πλήρη σχεδιασμό για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

«Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας». Δεν την παραδίδουμε στα αφεντικά, δε θα αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να την καταργήσουν.

Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα supermarket, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις. Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες.

Συνάδελφοι/σες,

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε, αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση! Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων, αλλά και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική καθώς εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα και σχεδιασμούς “φωτιά” για το λαό. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, με μπουγιουρντί 2,4 δισ. ευρώ, προστίθεται πάνω στο 2% του ΑΕΠ της χώρας που δίνεται κάθε χρόνο για τις πολεμικές δαπάνες στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 9 Νοέμβρη.

Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η κατάργηση της Κυριακής αργίας, η νέα φορολεηλασία που αδειάζει τις τσέπες μας, η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων που σφίγγει τη θηλιά σε αρκετές εργατικές-λαικές οικογένειες, πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά, με οργάνωση και όχι μοιρολατρικά.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – 40ΩΡΟ – 8ΩΡΟ – 5ΗΜΕΡΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ επικ Σωματείο: 6976 139 154, Εργατικό Κέντρο 26450 – 22466

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1378 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.