Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:39 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 14:45

Μεσολόγγι: Η Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και σκοπό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Αιτωλοακαρνανία ως ενότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διεκδικεί με δυναμικό  και απόλυτα τεχνοκρατικό τρόπο την βελτίωση – πάνω απ όλα – των συνθηκών διαβίωσης των ίδιων των πολιτών της. Η διεκδίκηση αυτή, δεν στηρίζεται πλέον σε «φίλιες» πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά κυρίως στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αξιοποιούν επιτυχώς την εμπειρία ετών, προκειμένου να διασφαλισθούν όσο το δυνατό περισσότεροι οικονομικοί πόροι προς αυτή την κατεύθυνση.

Και αυτή η επιτυχία κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Είτε σε θεσμικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο έργων και παρεμβάσεων.

Η ενότητα Αιτωλοακαρνανίας λειτουργεί ως ισότιμο και δημιουργικό μέλλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μακριά από άστοχες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, πάντα με διάθεση επικοινωνίας και διαλόγου. Αυτή η μεταστροφή των παλαιών αντιλήψεων είναι πλέον εμφανής. Μπορεί η διοικητική διαίρεσή της να «ξενίζει» καθ’ όλα σεβαστούς εκπροσώπους του Δημόσιου βίου, ωστόσο η άκαιρη «μετακίνησή» της δεν πρόκειται ν’ αποφέρει τίποτε το ουσιαστικό σε ότι αφορά την κατανομή πόρων και κονδυλίων.

Κάθε θετικό αποτέλεσμα δεν χαρίζεται από κανέναν. Κατακτιέται με δυναμισμό, θέληση και συντονισμό δράσεων. Οι καιροί  άλλαξαν και αυτό επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό από όλους, ειδικά δε από πολιτικούς εκπροσώπους.

Διαβάστηκε 1223 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.