Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:38 μμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 17:26

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε μονάδες της ΒΙΠΕ Πάτρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σχέδιο και στρατηγική  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συνέχισε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 το οδοιπορικό του σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής,  που αξιοποίησαν ευκαιρίες χρηματοδότησης και αναπτύχθηκαν, ενισχύοντας το εγχώριο παραγωγικό δυναμικό.

Σταθμοί  της περιοδείας ήταν  τρεις  δυναμικές επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, οι οποίες υλοποίησαν σημαντικές επενδύσεις,  ξεπερνώντας εμπόδια και προσφέροντας ουσιαστικά  οφέλη στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των επισκέψεων του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε:  «Έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα. Υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που παλεύουν σε δύσκολη συγκυρία. Παράλληλα, στο πλαίσιο σχεδιασμού και προετοιμασίας του νέου προγράμματος και μετά την προδημοσίευση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, επικοινωνούμε με τους ενδιαφερόμενους και συνεργαζόμαστε αναζητώντας τις παρατηρήσεις τους».  

Ειδικότερα, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Βιομηχανία Παραγωγής Πάνελ- Επεξεργασία και Εμπορία Μετάλλων – Κατασκευές   ARKHON PANEL A.E.. Η επιχείρηση  προχώρησε σε  επένδυση 1.860.000,00 € αντλώντας χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ. Έχει δημιουργήσει 16 θέσεις εργασίας.  Η ARKHON PANEL A.E είναι μονάδα  παραγωγής πάνελ  πολυουρεθάνης,  πετροβάμβακα και πολυεστερίνης. Αντικείμενο της είναι ακόμη η  διαμόρφωση  χαλυβδοφύλλων, όπως επίσης η εμπορία μετάλλων, αλλά και οι κατασκευές  κτιρίων  – μεταλλικών  κατασκευών.

Επόμενη στάση έγινε στην Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία Μετάλλου «Α.Τ.Ε.Μ.» που προχώρησε σε επέκταση της μονάδας για την παραγωγή δευτερόχυτου ανακυκλωμένου αλουμινίου. Υλοποίησε επένδυση ύψους 1.367.000,00 αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό νόμο. Η ΑΤΕΜ Α.Ε. έχει δημιουργήσει 11 θέσεις εργασίας.  Παράγει αποκλειστικά δευτερόχυτο αλουμίνιο (αργίλιο) καθαρό (κατά 98%) και σε διάφορες ποιότητες και προσμίξεις (κράματα) μετάλλων, με πρώτη ύλη «σκραπ» αλουμινίου. Το σκραπ είναι συνήθως συσκευασίες (κουτά­κια) χυμών και αναψυκτικών προς ανακύκλωση, εξαρτήματα παλαιών αυτοκινή­των (ψυγεία, τμήματα της μηχανής κλπ), άλλα εξαρτήματα μηχανών και συ­σκευών εξ αλουμινίου καθώς και υποπροϊόντα από την παραγωγή της Αλουμίνιον της Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε.Η Παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης ανέρχεται σήμερα στους 1.500 τό­νους δευτερόχυτου αλουμινίου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Πατραϊκή Βιομηχανία Πλαστικών ΑΕ (ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ ΑΕ) που  δραστηριοποιείται στο χώρο της πλαστικής συσκευασίας, αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Συγκεκριμένα παράγει  κιβώτια πολλαπλών χρήσεων και μίας χρήσεως, κιβώτια διακίνησης αναψυκτικών-νερού-οίνου, πλαστικά ιχθυοκιβώτια, όπως επίσης  πλαστικά έπιπλα κήπου. Η ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ απασχολεί 21 άτομα προσωπικό και υλοποίησε επένδυση 286.562,80 ευρώ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέστω της «Διαχειριστικής» του Επιμελητηρίου. 

Τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα συνόδευσαν στις επισκέψεις του  ο Αντιπεριφερειάρχης Π,Ε Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας.

Διαβάστηκε 1149 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.