Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:31 πμ
 
wm small
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 19:39

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε, αλλά δεν... καθάρισε το ματς κι έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Απόλλωνα να ισοφαρίσουν (1-1) και εν συνεχεία να...ξαπλώνουν στο χορτάρι για να φύγουν από το Αγρίνιο με τον πολύτιμο βαθμό!

Με έναν πολύτιμο βαθμό έφυγε σήμερα ο Απόλλωνας από το Αγρίνιο. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέσπασε 1-1 από τον Παναιτωλικό, που συμπλήρωσε πλέον 3 σερί ματς χωρίς νίκη και ισάριθμα όπου δέχεται γκολ. 
Οι «κυανοκίτρινοι» λόγω των απουσιών που είχαν ξεκίνησαν με άκρως επιθετική ενδεκάδα. Ηταν χαρακτηριστικό ότι στο αρχικό τους σχήμα ήταν 2 στόπερ, ένας μπακ και μετά ο πιο... αμυντικογενής παίκτης τους ήταν ο Μάρκος Πάουλο. Πιο συγκεκριμένα είχαν τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Κλέσιο δεξιό μπακ, τους Μόρα, Μιχάι στα στόπερ, τον Μύγα αριστερό μπακ, τους Μάρκος Πάουλο, Λόπες στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή, τους Ντίας, Ρόσα στα άκρα και τον Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης. 
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους παρατάχθηκαν με 4-2-3-1, Ο Τσόβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Κοντοές, Κύργια, Μπιτζιμίν, Κούρος στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι  Παπάζογλου, Χουάρες στον άξονα, οι Αλμπάνης, Κονέ στα άκρα, ο Μενδρινός οργανωτής και ο Καστιγιέχος «φουνταριστός». 
Από τα πρώτα λεπτά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έδειξε διατεθειμένη να... περιμένει τον Παναιτωλικό και αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία. Ξεκίνησαν δυνατά, στα πρώτα λεπτά δημιούργησαν ρήγματα, αλλά μετά το δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν. Οχι πως... βγήκαν από το «καβούκι» τους, αλλά πλέον οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους και το παιχνίδι κυλούσε στο μισό του Απόλλωνα, χωρίς την μεγάλη φάση. Στο 36' ωστόσο ο Ντίας εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνάς του και με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ. Μάλιστα στο 44' ο Μόρας «άγγιξε» το 2-0 (ο Τσόβιτς του είπε «όχι») και η ανάπαυλα βρήκε τους «κυανοκίτρινους» να προηγούνται 1-0, με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 63% και τις τελικές να είναι 8-1 υπέρ τους.
Το δεύτερο μισό όμως είχε εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα. Η είσοδος του Ανιέτε έδωσε άλλη πνοή στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός απώλεσε την μεσοεπιθετική του φρεσκάδα.Οι φιλοξενούμενοι πριν φτάσουν στην ισοφάριση με τον Αλμπάνη, 
είχαν «προειδοποιήσει» με τον Κονέ και μετά το 1-1, κλήθηκαν να διαχειριστούν την αναμέτρηση. Με τον Τσόβιτς σε καλή ημέρα και με τα «καναρίνια» «μπλοκαρισμένα» (στο δεύτερο μισό οι τελικές ήταν 5-4 υπέρ τους, σε αντίθεση με το 8-1 του πρώτου μέρους), κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό.   
MVP: Οι Αλμπάνης και Ανιέτε... μοιράζονται τον τίτλο. Ο πρώτος σκόραρε και ο δεύτερος έδωσε με την είσοδό του άλλη πνοή στην μεσοεπιθετική λειτουργία του Απόλλωνα. 
Στο ύψος του: Ο Τσόβιτς. Στο 44' έκανε πολύ καλή επέμβαση στην κοντινή κεφαλιά του Μόρα και αν εκεί γίνονταν το 2-0, θα μιλάγαμε για άλλο ματς. Στο δεύτερό μισό αντέδρασε σωστά όποτε κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του. 
Αδύναμος κρίκος: Ο Παναιτωλικός «έχασε» τον άξονα στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μισού και σε αυτό το διάστημα ο Απόλλωνας πέτυχε ένα γκολ (Αλμπάνης) και απείλησε ακόμη 2 φορές (Αλμπάνης, Κονέ). Ο Μάρκος Πάουλο είχε πολλά «ζητήματα» σε αυτό το διάστημα. 
Η γκάφα: Στον Παναιτωλικό, κυρίως του πρώτου ημιχρόνου, σαν κάτι να έλειπε από το να «τελειώσει» τις φάσεις. Ετσι η κατοχή μπάλας που είχε αποδείχθηκε ανούσια.
Το «στραγάλι»: Σωστές ως επί το πλείστον οι υποδείξεις του ρέφερι Κατσικογιάννη και των βοηθών του.  
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός κυριάρχησε στο πρώτο μισό, διάστημα που όμως δεν «καθάρισε» το ματς. Αντίθετα στο δεύτερο ο Απόλλωνας τον απείλησε και μετά το 1-1 έπαιξε για την ισοπαλία, την οποία και πήρε. Από την στιγμή που τα «καναρίνια» δεν έκαναν το 2-0 και έπαιξαν με την φωτιά, στο τέλος το... πλήρωσαν.  
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Μόρας, Κλέσιο (90' Ροντρίγκες), Μαζουρέκ, Μάρκος Πάουλο (60' Μπράβο), Ντιέγκο Λόπες, Ντίας, Ρόσα (76' Μοράρ), Μαρκόβσκι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Z. Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μενδρινός (46' Ανιέτε), Καστιγιέχος, Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (81' Μάατσι), Κούρος (88' Ντάσιος). 
 
Διαβάστηκε 2404 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 19:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.