Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:22 μμ
 
wm small
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 22:41

Δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου – Το μήνυμα Παπαναστασίου, Σταρακά και Βαρεμένου για την 28η Οκτωβρίου (Φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε στο Δημαρχείο Αγρινίου η εθιμοτυπική δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου. Οι επίσημοι έστειλαν τον δικό τους μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου και αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανάφερε: «Τιμάμε τους προγόνους μας που όρθωσαν το ανάστημά τους λέγοντας ένα μεγάλο «όχι» στον φασισμό, τον ναζισμό, την υποδούλωση  και λέγοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο «ναι» στα ιδανικά του γένους, στην ελευθερία, την δημοκρατία, την ανεξαρτησία, στην αξιοπρέπεια. Έτσι και σήμερα από το Αγρίνιο, που είναι μαρτυρικός τόπος, ας δώσουμε το μήνυμα στις επόμενες γενιές, το μήνυμα του αγώνα, της προσδοκίας, της ανεξαρτησίας. Ως Έλληνες οφείλουμε να παλέψουμε όσες κρίσεις οικονομικές και αν περάσουν για την αξιοπρέπεια και την εθνική μας περηφάνια».

Ο Αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Βαρεμένος τόνισε: «Τιμάμε για μια ακόμη φορά την εθνική επέτειο και τον αγώνα του ελληνικού λαού εναντίων των φασιστών εισβολέων και του ναζισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα εγκλήματα. Η μνήμη είναι ζωή η λήθη είναι ο πιο κακός σύμβουλός ειδικά στις μέρες μας που ο ελληνικός λαός αγωνίζεται εδώ και κάποια χρόνια για να βγει στο τούνελ της κρίσης. Πρέπει να κοιτάμε πίσω για να βλέπουμε μπροστά ένα καλύτερο μέλλον, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας, τα οποία πρέπει να μετέχουν στον αγώνα. Πρέπει να αντλούμε αισιοδοξία από τους αγώνες των προγόνων μας. Βλέπουμε φως στο τούνελ της κρίσης. Θα πάμε καλύτερα και θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον από το σημερινό».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά επεσήμανε: «Τιμούμε τους Έλληνες ήρωες που πολέμησαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Μας έδωσαν να κουβαλάμε μια κληρονομία που είναι κληρονομία χρέους απέναντί τους και ηθικής. Ο λαός αυτός με τις θυσίες του πολέμησε ένδοξα και κατάφερε να περάσει στην μήνη και την συνείδηση των λαών που αγωνίζονται για το δίκιο και την αλήθεια. Τιμούμε το ιστορικό «όχι» απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις του 1940. Το όχι αυτό δεν ήταν ηττοπάθεια, αλλά ήταν απόφαση. Οι Έλληνες έχουμε μάθει να παίρνουμε αποφάσεις και να κάνουμε τις θυσίες μας με αντάλλαγμα την δικαιοσύνη και την αναγνώριση, αξίες που διεκδικήσαμε στο παρελθόν και διεκδικούμε και σήμερα. Μετά το πέρας της κρίσης θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον με ελευθερία, με πρόοδο, δικαιοσύνη, ένα μέλλον δικό μας που θα μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας».

dexiosi3

dexiosi4

dexiosi6

dexiosi5

dexiosi7

dexiosi8

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 2100 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.