Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017 10:19

Ο Νίκος Χολέβας, εκ βαθέων, στη «Free Typos»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη του στην εφημερίδα ‘’Free Typos’’ ,ο γνωστός επιχειρηματίας του Αγρινίου, κ.Νίκος Χολέβας, ιδιοκτήτης της ‘’CASH & CARRY – PRAKTIKA Α.Ε.’’ και αντιπρόσωπος της ‘’VICKO’’ περιγράφει την μεγάλη και σπουδαία διαδρομή του, στο χώρου του ‘’επιχειρείν’’, αναδεικνύει την αγάπη του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το τοπικό ποδόσφαιρο, ενώ καταθέτει και το στίγμά του, ως υποψήφιος για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

Κύριε Χολέβα, θα θέλαμε να κάνουμε ένα πέρασμα από τα πρώτα βήματά σας και την πορεία που έχετε διαγράψει από τότε;

Τα πρώτα μου βήματα και η γνωριμία με την αγορά και το εμπόριο έγιναν στην ηλικία των δώδεκα χρόνων όταν ξεκίνησα ως υπάλληλος σε εμπορικό κατάστημα. Σε ηλικία 23 χρόνων ιδρύσαμε με τον αδερφό μου την ‘’Γ.κ’ Ν. Χολέβας Ο.Ε.’’ παίρνοντας τις πρώτες εμπειρίες στον χώρο της χονδρικής πώλησης. Δυο χρόνια μετά ιδρύσαμε την ‘’Πανεμπορική Αγρινίου Α.Ε.’’ από την οποία μετά από δεκαέξι έτη αποχώρησα και τόλμησα να ιδρύσω το μεγαλύτερο πολυκατάστημα λιανικής στην περιοχή μας. Ακολούθησε η δημιουργία της επιχείρησης χονδρικής πώλησης,  με ακτίνα δράσης  σε δεκαπέντε νομούς, σχεδόν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που σας χαρακτηρίζουν μέσα από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα;

Οι πολλές ώρες δουλειάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να στηθούν και να λειτουργήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η πολύ καλή γνώση της αγοράς, η εμπειρία στις επιλογές, η επιμονή, η συνέπεια στην επικοινωνία και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη από όλους μας, μας κάνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς.

Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας σε μία έντονη επιχειρηματική καθημερινότητα;

Άπαντες στην οικογένεια συμμετέχουν ψυχή τε και σώματι της επιχείρησης. Με τόσες ώρες ενασχόλησης ο χώρος της δουλειάς είναι το δεύτερο σπίτι. Η οικογένεια μου είναι το αποκούμπι στη σκληρή καθημερινότητα.

Έχετε σχέδια για το μέλλον;

Σε περίοδο κρίσης, για πρώτη φορά παρατεταμένης, όπως την περνάμε σήμερα, τα βήματα πρέπει να γίνονται με προσοχή και πολλή σκέψη. Στόχος μας είναι να λειτουργούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κατάστημα λιανικής και το τμήμα του εξοπλισμού καταστημάτων και η αποκλειστικότητα της Vicko και να εξυπηρετούμε τον πελάτη όσο γίνεται καλύτερα.

Πέρα από την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, έχετε μία τεράστια ευαισθητοποίηση και συμμετοχή στον αθλητισμό και πιο ειδικά στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ποιοι οι λόγοι;

Από μικρή ηλικία ο αθλητισμός και ειδικότερα το ποδόσφαιρο με συγκινούσε. Αγωνίστηκα ως ποδοσφαιριστής στον Κεραυνό Ποταμούλας και ως Παλαίμαχος με τη συμμετοχή της εταιρείας μου στο πρωτάθλημα επιχειρήσεων. Παράλληλα μαζί με φίλους ασχοληθήκαμε με τη διοίκηση του Κενταύρου Αγρινίου κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας με συμμετοχή και στην Δ’ Εθνική κατηγορία. Το τελευταίο διάστημα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Φλόγας Παλαιομάνινας με στόχο την σωστή οργάνωση του συλλόγου και τη δυνανότητα διάκρισης. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η συμμετοχή μου σε μίαομάδα επιφανών ανθρώπων του νομού μας με σκοπό την ανάληψη της διαφήμισης της ΕΠΣ με στόχο την αναβάθμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Είστε υποψήφιος στις εκλογές για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε;

Το Επιμελητήριο είναι ένας τομέας που δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους και όλοι έχουμε ηθική υποχρέωση να ενδιαφερθούμε. Ο συνδυασμός μας με επι κεφαλής τον κ. Σωτηρόπουλο είναι εγγύηση για την επιτυχία. Οι ικανότατοι και έμπειροι επιχειρηματίες που πλαισιώνουν τον συνδυασμό αναδεικνύουν μια ομάδα ανθρώπων που με ξεκάθαρους στόχους θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου με διαφάνεια και εξωστρέφεια. Ο επιχειρηματίας πρέπει να αισθάνεται ότι το Επιμελητήριο είναι δίπλα του, σε κάθε στιγμή. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε μικρά βήματα προόδου για να πετύχουμε αυτά που επιδιώκουμε, να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 4056 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.