Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:31 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017 19:22

Συνεχίζεται η οπισθοδρόμηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια φίλη της στήλης μου έστειλε ρωτώντας με αν έχουμε στο Αγρίνιο κάτι τέτοιο το παρακάτω βίντεο – διαφήμιση για την εφαρμογή για τα κινητά «Δημότης Χανίων», η οποία επιτρέπει στους δημότες Χανίων να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του δήμου για δήλωση προβλημάτων (καθαριότητα, φωτισμός, κ.λ.π.). Η απάντηση είναι πως στο δήμο Αγρινίου παρά τα ΕΣΠΑ που προηγήθηκαν και ένα σωρό άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, διανύουμε ακόμη και με την παρούσα δημοτική αρχή το παλαιοζωικό αιώνα*… Φυσικά και δεν υπάρχει εφαρμογή που να στέλνεις από το κινητό σου τη φωτογραφία του προβλήματος και το ακριβές σημείο του προβλήματος. Αλλά και πως να υπάρχει, όταν για παράδειγμα μπαίνεις στην ιστοσελίδα του δήμου Αγρινίου, βλέπεις ειδική ενότητα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-Yπηρεσίες), αλλά το μόνο που σου παρέχουν είναι η δυνατότητα να κατεβάσεις τις διάφορες αιτήσεις, αλλά όχι να τις αποστείλλεις ηλεκτρονικά… Θα πρέπει να τις τυπώσεις, να τις συμπληρώσεις και να πας παραδοσιακά στην υπηρεσία που θες να τις καταθέσεις. Μηδέν εις το πηλίκο δηλαδή.

Ένα άλλο εξωφρενικό που συμβαίνει στο δήμο Αγρινίου και μάλιστα με την παρούσα δημοτική αρχή, που κατά τα άλλα δεν δίστασε να δώσει τα στοιχεία για τα εκτυπωτικά της περιόδου 2002 μέχρι το 2016, είναι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα μετά από αίτησή σου να λαμβάνεις μόνο ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ ή κάποια άλλα πάγια ειδοποιητήρια. Άλλος φίλος της στήλης, Αγρινιώτης με εξοχικό στην Κάτω Βασιλική, μου έλεγε πως έλαβε από το ΔΕΥΑ Ναυπακτίας μέσω e-mail το λογαριασμό του νερού για το εξοχικό του και τον πλήρωσε μέσω web-banking. Όλα δηλαδή από τον υπολογιστή, χωρίς χαρτιά, ουρές και ταλαιπωρίες. Η γριά βεβαιώς στη Καψοράχη και το Μαλευρό δεν θα ζητήσει να λαμβάνει μέσω e-mail τους λογαριασμούς της, αλλά υπάρχουν χιλιάδες πολίτες ίσως μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις που ευχαρίστως θα το έκαναν και έτσι θα μπορούσε να προκύψει μία εξοικονόμιση και μείωση δαπανών στα εκτυπωτικά της ΔΕΥΑ…. Αλλά στο Αγρίνιο είπαμε: ζούμε ακόμη στο παλαιοζωικό αιώνα*, άσε που μας «αγχώνει» η επιβίωση των τυπογράφων…

*Ο Παλαιοζωικός αιώνας είναι ο πρώτος από τους τρεις αιώνες του Φανεροζωικού μεγααιώνα. Καλύπτει την περιόδο από περίπου 542 εώς 251 εκατομμύρια χρόνια προ παρόντος (π.π.). Στην αρχή του Παλαιοζωικού εμφανίστηκαν ξαφνικά, με την Κάμβρια έκρηξη, σχεδόν όλες οι συνομοταξίες των ασπόνδυλων. Δεν υπήρχε ακόμα χερσαία ζωή. Εμφανίστηκαν τα μαλάκια και τα αρθρόποδα.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 3581 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.