Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:21 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 18:25

Ακριβή Κούκη: Νέα μεγάλη επένδυση στο εργοστάσιο ελιών στη Σπολάιτα – ΗΧΗΤΙΚΟ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Βρισκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς»

Σε μια μεγάλη επένδυση με στόχο τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών που βρίσκεται στη Σπολάιτα προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» κάτι που ανακοίνωσε χθες η Διευθύντρια του εργοστασίου Ακριβή Κούκη μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Κούκη αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία για την τοπική οικονομία της παρουσίας στην περιοχή του συγκεκριμένου εργοστασίου ενώ απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας στους παραγωγούς. Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει το πρόβλημα της υπερβολικής φορολόγησης των ετεροεπαγγελματιών που οδηγεί στο παρεμπόριο της ελιάς.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης:

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Διαθέτει σύγχρονες και υγιεινές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, επεξεργασίας και συσκευασίας ελαιών.Το μοναδικό εργοστάσιο επεξεργασίας με στεγασμένες δεξαμενές. Διαθέτει έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, που ελέγχει την ελιά στο εργοστάσιο, ώστε το τελικό προϊόν να είναι απόλυτα ασφαλές και σε άριστη ποιότητα. Απαρτίζεται από έμπειρους ελαιοπαραγωγούς, που καλλιεργούν με αγάπη και φροντίδα την ελιά Συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες της χώρας και του εξωτερικού Δίνει «ταυτότητα» στην τοπική παραγωγή, είτε πρόκειται για τις πράσινες και μαύρες χονδροελιές (Κονσερβοελιά) Αγρινίου είτε για την ποικιλία Καλαμών. Στο εργοστάσιο στη Σπολάϊτα, δυναμικότητας 3.500 τόνων, γίνεται η τυποποίηση, σε διάφορες συσκευασίες και μεγέθη: Μαύρες επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Κονσερβοελιά Αγρινίου Φυσικές μαύρες ελιές σε άλμη, χωρίς χημικά συντηρητικά Φυσικές μαύρες ελιές χαρακτές σε λαδόξυδο, χωρίς χημικά συντηρητικά Επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών Φυσικές ελιές Καλαμών σε άλμη, χωρίς χημικά συντηρητικά Φυσικές ελιές Καλαμών χαρακτές σε λαδόξυδο, χωρίς χημικά συντηρητικά Πράσινες ελιές Ισπανικού τύπου Εκπυρηνωμένες Τσακιστές Γνωρίζοντας την πραγματική αξία της ελιάς και τις δυνατότητες της περιοχής, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία παράγονται περί τους 15.000 τόνοι, εκ των οποίων οι περίπου 10.000 τόνοι στην περιοχή της Ένωσης Αγρινίου, συνεχίζουμε την προσπάθεια, ώστε να πάμε ακόμη πιο μακριά τις ελιές μας, ακόμη πιο ψηλά το νομό μας. Με νέες ετικέτες, με συμμετοχή σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις προβολής των προϊόντων μας, με συμφωνίες σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, που, συν τοις άλλοις, διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή τιμή για τους παραγωγούς. Στόχος μας είναι οι ελιές Αγρινίου να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Η Ένωση έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα μια σειρά από στοχευμένες συναντήσεις παραγωγών, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές στα χωράφια τους, με έμπειρο γεωπόνο που έχουμε στο τμήμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που βρίσκεται στην Σπολάιτα. Αυτές οι συναντήσεις έγιναν σε διάφορα μέρη σε όλο το νομό και νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο γιατί ήρθαμε κοντά με τον παραγωγό.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καταθέτουμε τις επόμενες μέρες ένα επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, τόσο από πλευράς κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και μηχανολογικό εξοπλισμό. Ελπίζουμε την επόμενη χρονιά να έχει υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα και να έχουμε ένα καινούριο εργοστάσιο.

Σ.Τ.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 4015 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία