Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:59 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 17:30

Επιστολή προς τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Τριάντης απευθύνει την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή στους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Αγαπητοί μου αδερφοί, χαίρετε εν Κυρίω.

Με την παρούσα επιστολή, για πρώτη φορά επιθυμώ να επικοινωνήσω μαζί σας και να απευθυνθώ στον καθένα προσωπικά, εκφράζοντας τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα νέα μου καθήκοντα ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Η Εκκλησία ως στοργική μητέρα για περισσότερο από δυο χιλιετίες φροντίζει για μας, « τα γάρ πάντα δι΄ υμάς» (Κορ. Β΄ 4,15), τα πάντα για τη σωτηρία μας ενεργεί, όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει η κεφαλή Της, ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Οτιδήποτε συντελείται μέσα στην Εκκλησία, από τα ζωηφόρα Μυστήρια, τις ιερές Ακολουθίες έως τα κηρύγματα, τις εκδηλώσεις και τα Κατηχητικά Σχολεία, γίνονται με σκοπό τον προσωπικό μας αγιασμό.

Αυτό που συνέβαινε πάντα, αυτό συμβαίνει και σήμερα, στις μέρες μας τις προδοτικές, που οι πάντες και τα πάντα προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε το Χριστό μας. Ποιος θα περίμενε ότι στην Ελλάδα των Αγίων, των Μαρτύρων, των ηρώων, των γραμμάτων και του πολιτισμού, θα ζούσαμε το σημερινό πνευματικό, ηθικό και οικονομικό τέλμα; Στη Πατρίδα μας που στερεώθηκε με το αίμα των Νεομαρτύρων, να προωθούνται νόμοι αποχριστιανοποίησης, αφελληνισμού και εξευτελισμού της προσωπικότητας του ανθρώπου; Μας λένε ότι οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά, αλλά διαπιστώνουμε πως οδηγούνται ολοταχώς προς την απώλεια και το αδιέξοδο.

Ελπίδα και λύτρωση από τα αδιέξοδα μας δίνει μόνο ο ένας και μοναδικός αληθινός Θεός μας, ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας. Η Εκκλησία Του προσφέρει πρόταση ζωής, μέσα από την ενεργό ενοριακή ζωή, όπου οι πιστοί ενώνονται μαζί Του και τους «εν Χριστώ» αδερφούς τους. Η ενορία διαμορφώνει ανθρώπους που  μοσχοβολούν και σκορπίζουν γύρω τους το άρωμα της ανθρωπιάς, την αισιοδοξία, την γενναιοψυχία, την αγνότητα, το φως. Οδηγούς, ανθρώπους φωτισμένους με το φως του Χριστού, της αληθινής γνώσεως, «αληθινούς, άμεμπτους, δικαίους, θεοσεβείς, απεχομένους από παντός πονηρού πράγματος» (Ιώβ 1,1). Ανθρώπους πρότυπα, χαλκεία ηθικής!

Η ενορία μας, με τη χαρη και τη βοηθεια  του Θεού μας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά, ανοίγει την στοργική αγκαλιά της και καλεί όλους μας να αγωνισθούμε για την αγιότητα, η οποία δεν είναι ένας κανόνας για ορισμένους μόνο, αλλά κλήση προς όλους μας, το πιο βαθύ αίτημα της ανθρώπινης ψυχής, το πλήρωμα της «εν Χριστώ» ζωής!

Στον ευαίσθητο τομέα της Νεότητας, συμπορευόμαστε με τις αγωνίες και τον άγιο πόθο των γονιών, που ποτισμένοι από την πίστη του Χριστού ονειρεύονται και μοχθούν να δουν τα παιδιά τους ανθρώπους του Θεού. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ, χτυπάω την πόρτα του σπιτιού σας και απευθύνω παράκληση στον κάθε γονέα προσωπικά να δείξετε  στα παιδιά σας τον «πολύτιμον μαργαρίτην» (Ματθ. 13,46), τον ΧΡΙΣΤΟ και να τα οδηγήσετε σ’ Αυτόν. Οδηγήστε τα στο Κατηχητικό Σχολειό, το «σχολείο του Χριστού» το οποίο θα φέρει φως στις παιδικές και νεανικές καρδιές και θα οικοδομήσει πνευματικά αναστήματα που θα σηκώσουν στους ώμους τους την κοινωνία  και την Ελλάδα μας.

Στην Ενορία μας θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ:

  • Κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Κοριτσιών Δημοτικού.
  • Κάθε Κυριακή στις 12:30 μ.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου.

ΑΓΟΡΙΩΝ:

  • Κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Αγοριών Δημοτικού.
  • Κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι εφέτος στην ενορία μας θα λειτουργήσει Εντευκτήριο (αίθουσα ψυχαγωγίας) εξοπλισμένο με διάφορα παιχνίδια, στο οποίο τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα και θα ψυχαγωγούνται όπως θέλει ο Θεός. Το Εντευκτήριο θα στεγαστεί στο ισόγειο του Φαφούτειου Ιδρύματος που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και θα λειτουργεί κάθε απόγευμα.

Κάθε Τετάρτη στις 5:00 το απόγευμα θα γίνεται Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής για άνδρες και γυναίκες, καθώς και συνάντηση νέων ζευγαριών και φοιτητών στις 6:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε, λοιπόν με αγάπη πολύ και εκτίμηση εσάς και τα παιδιά σας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 στις 10:30΄ το πρωί στον Αγιασμό, για την έναρξη των Κατηχητικών μαθημάτων και των λοιπών δραστηριοτήτων της ενορίας μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Με αγάπη Χριστού και εκτίμηση

Ο υπεύθυνος Νεότητας

Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

Διαβάστηκε 1853 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.