Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 17:36

Στην τελική ευθεία οι πληρωμές των αγροτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 26η Οκτωβρίου η πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του 70% της Βασικής, ήτοι του 36% του συνόλου της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας των στοιχείων βρίσκονται αυτή την περίοδο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον OΠΕΚΕΠΕ να καταβάλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να είναι σε θέση να προχωρήσει στην πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του ποσού που αναλογεί στον κάθε ένα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, η προκαταβολή, δηλαδή το 70% της Βασικής, που ισούται με το 36% περίπου της συνολικής επιδότησης της Ενιαίας Ενίσχυσης, θα καταβληθεί το διάστημα 26-29 Οκτωβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 26 του μηνός (από απογευματινές ώρες).

Σημειώνουμε ότι τα δικαιώματα για τους νέους αγρότες και τους νεοεισερχόμενους στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα θα καλυφθούν απόλυτα, μέσω της γραμμικής μείωσης της αξίας όλων των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, που φέτος αυξάνεται από το 2% στο 4,5 %.

Ωστόσο, όσοι λάβουν δικαιώματα απ’ το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα γίνει η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Διαβάστηκε 3824 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.