Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 22:53

Παπαναστασίου: Κίνητρα για τις προστατευόμενες περιοχές, όχι να έχουμε απαγορεύσεις μόνο [HDvideo]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Να αξιοποιήσουμε τα τοπόσημα του τόπου μας, ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ημερίδα με θέμα την «ενδογενή ανάπτυξη της υπαίθρου» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο στο πλαίσιο της έκθεσης για τον εναλλακτικό τουρισμό «Νοstos 2017″.

«Θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να επιδοτήσουμε τις προστατευόμενες περιοχές και να τους δώσουμε κίνητρα, όχι να έχουμε απαγορεύσεις μόνο» είπε αναφερόμενος στην αξιοποίηση της Τριχωνίδας. Κάτι που φυσικά είναι σωστό, ωστόσο στον ορίζοντα αυτό που υπάρχει ιδίως για την Τριχωνίδα είναι «απαγορεύσεις», αφού το Υπ. Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στην υπαγωγή των «ορφανών» περιοχών Natura σε Φορείς Διαχείρισης.

Όσον αφορά την «πρόσκληση» που έκανε ο δήμαρχος Αγρινίου στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης -που ήταν παρών στην ημερίδα- να δει η κυβέρνηση την πρόταση του «Διαζώματος» για τα αρχαία θέατρα της Aιτωλοακαρνανίας, αυτή την «πρόσκληση» ο Γ. Παπαναστασίου θα έπρεπε να την απευθύνει πρωτίστως στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ, κάτι που όμως, δημοσίως τουλάχιστον, δεν το έχει κάνει…

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 1435 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.