Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:07 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 01:35

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες εκδηλώσεις του Κύκλου Ανοιχτών Ομιλιών και Διαλόγου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δυο πρώτες εκδηλώσεις του Κύκλου Ανοιχτών Ομιλιών και Διαλόγου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΄΄ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΄΄ σε συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΣΟΠΤΡΟΝ στη Στοά Βιβλίου.

Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την ΄΄ Βιολογική Καλλιέργεια Ελιάς ΄΄ όπου η Ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών κυρία Αθηνά Θεοδωρακοπούλου ανέλυσε τις μεθόδους καλλιέργειες της ελιάς και τα στάδια εκείνα που θα οδηγήσουν έναν παραγωγό σε πετυχημένο προϊόν που θα μπορέσει να το προωθήσει έτσι σε όλες τις αγορές παγκοσμίως. Επίσης η κ. Θεοδωρακοπούλου παρουσίασε την χρησιμότητα της ελιάς και του λαδιού και την αναγκαιότητα αυτών σε πολλές χώρες του εξωτερικού ενώ τέλος αναφέρθηκε διεξοδικά στις καλλιέργεις της Αιτωλοακαρνανίας.

filoi mouseiou thermou ekdilosi

Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε την Φωκίδα στο πέρασμα των δεκαετιών και την σχέση της με τους γειτονικούς νομούς. Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της Δωρικής Αδελφότητας και Πολιτιστικών Συλλόγων της Φωκίδας, ενώ ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Σαμνατούρος μίλησε για την ελιά της Αμφίσσης και την δημιουργία όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα την κάνουν γνωστή παγκοσμίως ενώ ανέλυσε και την σχέση που μπορεί να δημιουργηθεί μα τα αγροτικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Ποινικολόγος και τέως Βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος όπου ανέλυσε τον σχεδιασμό για την δημιουργία του BRAND NAME της Φωκίδας που θα την καταστήσει προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, μίλησε για συνδυασμό τουριστικού προϊόντος και πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ μεγάλη σημασία έδωσε στους οδικούς άξονες και στην δημιουργία υποδομών σε όλα τα επίπεδα.

΄΄ Οι εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές και αυτό φαίνεται από το ενδιαφέρον και την συμμετοχή  του κόσμου, η ενημέρωση και η πληροφόρηση στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητη και χρήσιμη για όλους μας. Συνεχίζουμε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα με μια σπουδαία συνεδρία με θέμα την Αιτωλοακαρνανία και την ανάπτυξη των ορεινών όγκων΄΄ αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1258 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.