Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:50 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 21:56

Υποψηφιότητα της καλυβιώτισσας Βίκυς Μπαλωμένου στα Greek International Women Awards

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υποψήφια για το νέο θεσμό Greek International Women Awards που επιβραβεύει τον γυναικείο επαγγελματισμό και την επιχειρηματικότητα, έχει προταθεί η καλυβιώτισσα Βίκυ Μπαλωμένου, η οποία ζει και διαμένει μόνιμα στην Λευκωσία της Κύπρου και είναι ιδρύτρια του Μουσείου Παραμυθιού, ενώ η ψηφοφορία για όποιον θέλει να την υποστηρίξει είναι έως τις 30 Οκτωβρίου 2017.

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υποστηρίξετε με την ψήφο σας την υποψηφιότητα της Βίκυς Μπαλωμένου

https://greekinternationalwomen.awardsplatform.com/entry/vote/EqOgjWqR/DgGrkJkN#.Wd9_HkjRDLU.facebook

Σε μια εποχή κατά την οποία η αριστεία στην Ελλάδα θεωρείται προνόμιο υπό καταδίωξη, τα Greek International Women Awards δημιουργήθηκαν με σκοπό να αποδείξουν ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις των Ελληνίδων και Κύπριων γυναικών ανά τον κόσμο συνεισφέρουν καθοριστικά στην εξέλιξη του Κόσμου. Καταξιωμένες επαγγελματικά Ελληνίδες από κάθε γωνιά του πλανήτη καλούνται να πιστέψουν στον εαυτό τους και να τον επιβραβεύσουν μέσα από τον θεσμό αυτό.

Με σήμα κατατεθέν τα φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης και με την πόλη-σύμβολο του γυναικείου αυτοπροσδιορισμού να εμπνέει την Σοφία Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρο και θεμελιωτή των συγκεκριμένων βραβείων, τα GIWA είναι ένας ανερχόμενος θεσμός που σκοπό έχει να αγκαλιάσει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις επαγγελματικά καταξιωμένες Ελληνίδες παγκοσμίως.

Αναγνωρισμένες προσωπικοτήτες κύρους, αποτελούν την κριτική επιτροπή των  βραβείων, με στόχο την απόλυτη αντιπροσώπευση των αξιών των βραβείων GIWA: Αριστεία, Εγκυρότητα, Σεβασμός, Παραγωγικότητα, Υπευθυνότητα, Διαφάνεια και Ήθος, ενώ το στοιχείο της δημόσιας ψήφου, έρχεται να ενισχύσει τη διαφάνεια στη διαδικασία.

H τελετή απονομής είναι το πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο στις 9 Δεκέμβριου του 2017.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων GIWA, οι ενδιαφερόμενες έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις εξής κατηγορίες: Τέχνη και Desing, Επιχειρηματικότητα, Μόδα, Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality), Θετικές Επιστήμες, Κοινωνικές Επιστήμες, Ναυτιλιακά, Αθλητικά, Κοινωνική Υπευθυνότητα (SocialResponsibility), Young Star Award 18 – 23, Δια Βίου Επιτεύγματα (Life Time Achievement).

Διαβάστε παρακάτω το αναλυτικό βιογραφικό κείμενο της Βίκυς Μπαλωμένου, για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς της, όπως αυτό είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα GreekInternationalWomenAwards.com

Η Βίκυ Μπαλωμένου (με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου) ζει και εργάζεται στη Λευκωσία, είναι παθιασμένη με τη δουλειά της και με την οικογένειά της. Η Βίκυ μετά από πολλά χρόνια έρευνας, δημιούργησε το Μουσείο Παραμυθιού στην Λευκωσία. Πρόκειται για το πρώτο μουσείο παραμυθιών στην Κύπρο και στην Ελλάδα και μέσω του μουσείου προσπαθεί να ενδυναμώσει τα παιδιά και να βοηθήσει τους γονείς να δημιουργήσουν μαγικές στιγμές με τα παιδιά τους. Η Βίκυ ρίσκαρε σε δύσκολες στιγμές και την έκανε πραγματικότητα επειδή πίστευε ότι κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να δει και να μαθαίνει μέσα από παραμύθια! Για μένα είναι το παράδειγμα κάθε γυναίκας, που έχει ένα όραμα και ξεπέρασε τις δυσκολίες για να το επιτύχει.

Περιγράψτε τα διακριτά σας επιτεύγματα και γιατί αξίζετε να κερδίσετε αυτό το βραβείο

Θεωρώ ότι η όμορφη οικογένειά μου είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα μου στη ζωή. Είμαι πολύ περήφανος για τον σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μου. Η αγάπη των παιδιών και η πίστη στις δυνατότητες των ανθρώπων με ενέπνευσαν να δημιουργήσω δύο οργανισμούς που είμαι περήφανος: το Μουσείο Νεανικών Παραμυθιών και το Συστηματικό Ινστιτούτο Κύπρου. Το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από χρόνια έρευνας (και συνεχή υποστήριξη από τον σύζυγό μου). Το μουσείο είναι ένας όμορφος χώρος που προσφέρει στους επισκέπτες διαδραστικές εξερευνήσεις στον κόσμο των παραμυθιών, των μύθων και των θρύλων. Με αυτή την έννοια, το Μουσείο έχει γίνει ένα πολιτιστικό σημείο εστίασης της παλιάς Λευκωσίας, ενός κέντρου διατήρησης της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με τη διευκόλυνση της επαφής των παιδιών με τα βιβλία και τη λαϊκή μας παράδοση αντισταθμίζουμε τον όλο και διάχυτο ρόλο της τεχνολογίας στη ζωή μας. Το 2009 δημιούργησα το Συστηματικό Ινστιτούτο Κύπρου (SIC), το οποίο είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο συστημικής θεραπείας στην Κύπρο και το μόνο τέτοιο κέντρο στο νησί που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας. Η SIC κατάφερε, μέσα σε 10 χρόνια από την ίδρυσή της, να κάνει τη συστημική θεραπεία ευρέως διαδεδομένη στην Κύπρο και να προσφέρει καινοτόμα προληπτικά και θεραπευτικά προγράμματα στο κοινό. Δεν μπορώ να μάθω εάν είμαι άξιος του βραβείου για το οποίο έχω οριστεί. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχω μετατρέψει τις ιδέες μου, το πάθος μου και το όραμά μου στην πραγματικότητα και έτσι, ελπίζω, συνέβαλα στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου.

Προσδιορίστε τη διάσταση των εθνικών ή διεθνών επιπτώσεων σας

Το Μουσείο Νεράιδων έχει προκαλέσει αναταραχή στην Κύπρο, την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – μέσα σε λίγους μήνες από τότε που άνοιξε τις πόρτες του, το Μουσείο έχει προσελκύσει Τύπο, τουρίστες, συγγραφείς, εικονογράφους, καλλιτέχνες και διανοούμενους. Το Μουσείο προσφέρει καθημερινά προγράμματα σε σχολικές ομάδες και οικογένειες που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Το Μουσείο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Frederick, διερευνά δράσεις για την προώθηση της ανάγνωσης. Το Συστηματικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με τοπικές αρχές και οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός Κύπρου, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχοθεραπείας στο κοινό. Η SIC διοργανώνει επίσης καινοτόμα προληπτικά και θεραπευτικά προγράμματα και συνεργάζεται με πανεπιστήμια παγκοσμίως, όπως το Πανεπιστήμιο του Leeds, την κλινική στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης και το BRIEF.

Περιγράψτε τις προσδοκίες σας για το μέλλον

Οι φιλοδοξίες μου για το μέλλον περιλαμβάνουν να καταστήσω το Μουσείο Παραμυθιού πολιτιστικό κέντρο, πηγή έμπνευσης και ενέργειας για τα παιδιά και μέσο για την καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για τα λαϊκά παραμύθια, τη λογοτεχνία και την παράδοση. Ένας άλλος στόχος είναι να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη και να δημιουργηθεί ένα κέντρο έρευνας. Το κέντρο αυτό θα αξιοποιήσει τον πλούτο του υλικού σε λαϊκά παραμύθια, αλλά θα έχει επίσης ως στόχο την καταγραφή των λαϊκών παραμυθιών που δεν έχουν ακόμα καταγραφεί. Όσον αφορά την SIC, οι στόχοι μου περιλαμβάνουν την εστίαση σε υπηρεσίες και προγράμματα για οικογενειακή θεραπεία και θεραπεία για παιδιά. Θα ήθελα να αναπτύξω προγράμματα για την ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών. Ένας άλλος στόχος είναι η ανάπτυξη της μάρκας παιχνιδιών «Νεφέλη & Άρης». Αυτά τα παιχνίδια στοχεύουν στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης τους

Προσδιορίστε μια πρόκληση που συναντήσατε στην καριέρα σας και πώς καταφέρατε να την ξεπεράσετε

Η μεγαλύτερη πρόκληση που είχα ποτέ αντιμετωπίσει στην επαγγελματική μου ζωή ήταν η δημιουργία του Μουσείου Παραδειγμάτων Παραμυθένων, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Όταν άρχισα να σκέφτομαι τη δημιουργία μιας τέτοιας οργάνωσης, άρχισα επίσης να δουλεύω εντατικά, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η έρευνα αυτή υλοποιήθηκε φυσικά – δεν μπορούσα να φανταστώ πως όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν, να σχεδιαστούν και να καταστούν κατανοητές στους επισκέπτες. Πώς θα μπορούσαν αυτές οι πληροφορίες να παρουσιαστούν ελκυστικά, πώς θα μπορούσε αυτό το μουσείο να είναι μαγικό χωρίς να είναι κλώνος της Disney; Έτσι έψαξα και βρήκα τους σωστούς συνεργάτες για τη δουλειά. Το επόμενο εμπόδιο ήταν οικονομικό. προσεγγίσαμε διάφορους πιθανούς χορηγούς, αλλά δεν κατορθώσαμε να καλύψουμε τις δαπάνες του έργου, καθώς ήταν δύσκολο για τους χορηγοί να απεικονίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Καταλήξαμε να καλύψουμε τον εαυτό μας το κόστος του έργου, χρηματοδοτώντας το έργο με προσωπικά κεφάλαια, καθώς δεν θα εγκαταλείψαμε το έργο. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι επισκέπτες, ιδιαίτερα τα παιδιά, ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο τελικό αποτέλεσμα, όπως και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Συμπεριλάβετε το βιογραφικό σας

Η Βίκυ Μπαλωμένου είναι Κοινωνική Λειτουργός, Συστηματικός Ψυχοθεραπευτής και Οικογενειακός Θεραπευτής. Σήμερα επιδιώκει διδακτορικό δίπλωμα (“Παιδική αποδοχή και απόρριψη και διαπροσωπικές σχέσεις ενηλίκων”).

Το 2004 μετακόμισε στη Λευκωσία, όπου παντρεύτηκε και έχει δύο παιδιά.

Εργάστηκε επτά χρόνια ως θεραπευτής στον τομέα της τοξικομανίας στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Είναι Διευθυντής και ιδρυτής του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου, του μοναδικού διαπιστευμένου εκπαιδευτικού κέντρου στην Κύπρο (Ευρωπαϊκή Ένωση Ψυχοθεραπείας, Ευρωπαϊκή Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας). Η SIC διοργανώνει ποικιλία αναγνωρισμένων προγραμμάτων κατάρτισης και προσφέρει ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και παιδιά, οργανώνει καινοτόμα θεραπευτικά και προληπτικά προγράμματα και συνεργάζεται με αναγνωρισμένα κέντρα κατάρτισης και πανεπιστήμια στο εξωτερικό.

Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ιδρυτής του Κυπριακού Κέντρου Έρευνας και Συστημικών Εφαρμογών, μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε μειονεκτούσες ομάδες.

Το 2016, μετά από τριετή έρευνα, ίδρυσε στην Παλαιά Λευκωσία το Μουσείο Νεανικών Παραμυθιών, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στη διατήρηση και διάδοση παραμυθιών, θρύλων και μύθων από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες. Στο Μουσείο διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, γονείς, οικογένειες και δασκάλους. Το Μουσείο Νεράιδων είναι το μοναδικό διαδραστικό παιδικό μουσείο στην Κύπρο. Έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο και προορισμός για τις κυπριακές οικογένειες.

Η κυρία Μπαλωμένου έχει λάβει βραβεία ποίησης σε τρεις Πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχει επίσης συγγράψει βιβλία για παιδιά.

Η κα Μπαλωμένου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Υποκατάστημα Λευκωσίας.

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να υποστηρίξετε με την ψήφο σας την υποψηφιότητα της Βίκυς Μπαλωμένου

https://greekinternationalwomen.awardsplatform.com/entry/vote/EqOgjWqR/DgGrkJkN#.Wd9_HkjRDLU.facebook

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 4486 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.