Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 17:34

Εγκαινιάστηκε η νέα εικαστική έκθεση της «Διεξόδου» στο Μεσολόγγι για τον γυναικείο ηρωισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το περασμένο Σάββατο 7 Οκτωβρίου άνοιξε η αυλαία των φετινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι, με μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση που εστιάζεται στο ανεπανάληπτο γεγονός της Εξόδου.

Πρόκειται για την έκθεση «Έξοδος…ένας γυναικείος ηρωισμός» της εικαστικού Χριστίνας Φοίτου που εγκαινιάστηκε στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου».

Την έκθεση την οποία παρουσίασε η υπεύθυνη του Μουσείου και φιλόλογος Ειρήνη Καρανικόλα, επιμελήθηκε η Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Λουίζα Καραπιδάκη που έγραψε και τα κείμενα του καταλόγου.

Η Λουίζα Καραπιδάκη μιλώντας από το βήμα της «Διεξόδου» αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της καλλιτέχνιδος την οποία παρακολουθεί από την αρχή της πορείας της. Διατύπωσε τον θαυμασμό της για το εξαιρετικό αποτέλεσμα των έργων της και επεσήμανε την ευρύτατη εικαστική παιδεία της ζωγράφου με σπουδές τόσο στα παιδαγωγικά όσο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Βενετίας, από την οποία έχει αποφοιτήσει με άριστα.

Τα έργα που εκθέτει στη «Διέξοδο» είναι εξπρεσιονιστικά, μεγάλων διαστάσεων και εκπέμπουν την καταπίεση, την οδύνη, το ήθος, τον ηρωισμό, την καταπίεση αλλά και την ευθραυστότητα της γυναικείας ύπαρξης που εξακολουθεί να είναι και σήμερα ίδια με αυτή της εποχής της Εξόδου.

Παράλληλα με τα ζωγραφικά έργα η Χριστίνα Φοίτου δημιούργησε και μία διαδραστική εικαστική εγκατάσταση – «περφόρμανς» που προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού της «Διεξόδου» και όχι μόνο που συμμετείχε ενεργά στην συμπλήρωση και ολοκλήρωση της εγκατάστασης αυτής.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29 Οκτωβρίου και λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 7:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

dieksodos-eikastiki-ekthesi (1)

dieksodos-eikastiki-ekthesi (2)

dieksodos-eikastiki-ekthesi (3)

dieksodos-eikastiki-ekthesi (4)

dieksodos-eikastiki-ekthesi (6)

dieksodos-eikastiki-ekthesi (7)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1539 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.