Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:24 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 17:57

Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 22 Σεπτεμβρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος γιόρτασε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με διοργάνωση ημερίδας στο Διοικητήριο Μεσολογγίου και την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το θέμα του εορτασμού που συντονίζει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού για την διετία 2017-2018 είναι: ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

Η ημερίδα «4 αρχαίες πόλεις γύρω από την Ιερή: Πλευρώνα, Καλυδώνα, Αλίκυρνα, Οινιάδες» αγκαλιάστηκε από το ευρύ κοινό, δίνοντάς του την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα αυτές τις αρχαίες πόλεις και τον πολιτισμό τους, αντιπαραβάλλοντας το χθες με το σήμερα και αναδεικνύοντας την αξία της γνώσης και της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Σε αυτό συνέβαλαν οι εισηγήσεις της κας Σ. Αλεξανδροπούλου (φιλόλογος – ιστορικός), Ο. Βικάτου (Δρ. Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας & Λευκάδος), Φ. Σαράντη (Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος) και Β. Τσαντήλα (Δρ. Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος). Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, φορέων και Συλλόγων της τοπικής κοινωνίας.

Την ίδια μέρα έγινε και η έναρξη υλοποίησης των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων για το διδακτικό έτος 2017-2018 με την εκπόνηση του προγράμματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ από …βελούδο» στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης «Συντριπτική Υπεροχή» της κας Μάρως Μιχαλακάκου. Το πρόγραμμα, που διήρκεσε έως και 6 Οκτώβρη και παρακολούθησαν 650 μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, του Δημοτικού Σχολείου Αντιρρίου, των Εκπαιδευτηρίων Πάνου και του Συλλόγου ΑμεΑ Δωρίδας και Ναυπακτίας, σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε από την μουσειοπαιδαγωγό της Εφορείας Δ. Γαβρίνα και την αρχαιολόγο Β. Στάικου.

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (1)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (2)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (4)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (5)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (6)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (7)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (8)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (9)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (10)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (11)

epi-panevropaiki-imera-politistikis-klironomias (12)

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1417 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.