Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 18:51

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές των δικαιούχων του υπομέτρου 19.4

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Διαδικασία πληρωμής του Υπομέτρου 19.4 «Στήριξη για τις λειτουργικές δαπάνες και την εμψύχωση» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, περιγράφει σε εγκύκλιο του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως σημείωνει:

Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω αφορά στην πληρωμή των δικαιούχων του Υπομέτρου 19.4 «Στήριξη για τις λειτουργικές δαπάνες και την εμψύχωση» του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και η πληρωμή πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σκοπός της διαδικασίας είναι ο έλεγχος της αιτούμενης προς συγχρηματοδότηση δαπάνης και η συμφωνία οικονομικού και φυσικού αντικειμένου της πράξης, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο δικαιούχος για την υλοποίηση της πράξης, όπως αποτυπώνονται στην απόφαση ένταξης στο Υπομέτρο 19.4 του ΠΑΑ 2014-2020.

Ενέργειες Δικαιούχων

Δικαιούχοι της ενίσχυσης του Υπομέτρου 19.4 είναι οι Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) που έχουν επιλεγεί με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης του ΠΑΑ 2014-2020 και υλοποιούν πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER.

Για την έγκριση δαπανών πράξεων για συγχρηματοδότησή τους από το ΠΑΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.4 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, οι δικαιούχοι (ΟΤΔ) υποβάλλουν, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) της αρμόδιας Περιφέρειας, Αίτηση Προκαταβολής / Αίτηση Πληρωμής, σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

A. Αίτηση Προκαταβολής

Η ΟΤΔ καταχωρεί την Αίτηση Προκαταβολής στο ΟΠΣΑΑ, αναρτώντας όλα τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα (στήλη: «Ηλεκτρονική υποβολή στο ΟΠΣΑΑ») και την οριστικοποιεί.

Στη συνέχεια διαβιβάζει φάκελο πληρωμής στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) της αρμόδιας Περιφέρειας, ο οποίος περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά που περιγράφονται στον παρακάτω πίνακα (στήλη: «Ταχυδρομική υποβολή στην ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας»).

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πηγή: aftodioikisi.gr
Διαβάστηκε 2242 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.