Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  11:06 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 01:19

Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 6η αγωνιστική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 6η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ. 

 

Υπάρχει «ζωή» στον Παναθηναϊκό!

Το κλίμα στο «τριφύλλι» είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που χρειάζεται και μπορεί να διαχειριστεί μια ομάδα με βλέψεις και στόχους. Η ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου πως θα αποχωρήσει από τον διοικητικό θώκο προκάλεσε απαισιοδοξία, αλλά και συσπείρωση. Η Λεωφόρος γέμισε μετά από καιρό, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη «καθάρισαν» σε 2’ τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο κόσμος έστειλε μήνυμα στήριξης στην ομάδα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος!

Ο Ολυμπιακός διέρχεται σοβαρής κρίσης…

Στην Ξάνθη ήχησε το πρώτο «καμπανάκι», αλλά έκτοτε φαίνεται σαν να έχει περάσει ένας… αιώνας. Οι «ερυθρόλευκοι» απέπεμψαν τον Χάσι και η εικόνα τους με τον Τάκη Λεμονή στο Τορίνο έδωσε έναν τόνο αισιοδοξίας, που ήρθε να «εξανεμίσει» ο Ατρόμητος στο Καραϊσκάκης. Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και δυο σερί ήττες, που έχει κάνει κάκιστη εκκίνηση και τα δύσκολα είναι μπροστά του.

Η άμυνα της ΑΕΚ δεν είναι αψεγάδιαστη…

Στις πρώτες 4 αγωνιστικές μέτραγε ως παθητικό ένα ολοστρόγγυλο «μηδενικό»! Τα δυο γκολ στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό την «πλήγωσαν», τα ισάρριθμα από την Αούστρια Βιέννης κόντεψαν να τη «σκοτώσουν». Τελικά ήρθε ο Αστέρας Τρίπολης να ανεβάσει το παθητικό στα 6 σε τρία παιχνίδια και να σημάνει την εκκίνηση για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Χιμένεθ, εξαιτίας της οποίας χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί με διαφορά στην κορυφή.

Ο Παναιτωλικός «παίρνει μπρος»!

Με τη νίκη στο Αγρίνιο επί του Παναθηναϊκού έσπασε το «ρόδι» στα «τρίποντα» για φέτος και οι Λατίνοι του έδειξαν ότι έχουν κι άλλα για τη συνέχεια! Ο Παναιτωλικός πέρασε με ωραίο ποδόσφαιρο από τα Χανιά, δείχνοντας πολύ ανώτερος από τον Πλατανιά, ενώ με τον Ντίας, τον Ρόσα και τον Μπεχαράνο σε τέτοια κέφια, κοιτάζει δικαιολογημένα ψηλότερα, μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο πρωτάθλημα!

Ο Πλατανιάς διδάσκει την «κρητική φιλοξενία»…

Το πρόγραμμα των Χανιωτών ήταν ευνοϊκό για την αρχή του πρωταθλήματος, με 4/6 παιχνίδια να γίνονται στα Περιβόλια. Βέβαια, τα πάντα φαίνονται στο γήπεδο και αυτό του Πλατανιά κρίνεται ιδιαίτερα αφιλόξενο… για τον ίδιο! Δυο νίκες και ισάριθμές ήττες συνθέτουν μια προβληματική εικόνα για τους Κρητικούς, που είδαν τον Παναιτωλικό να κάνει «παρέλαση» με 0-3. Ένας ακόμα φιλοξενούμενος που αποσπά θετικό αποτέλεσμα εκεί.

Του Ατρόμητου «του πάνε» τα εκτός έδρας!

Όσα καταφέρνει στο Περιστέρι (1 νίκη-2 ήττες), τα κάνει και μακριά απ’ αυτό! Η ομάδα του Κάναντι παραμένει αήττητη εκτός έδρας, με τη νίκη στο Καραϊσκάκη να συνιστά θρίαμβο και «ορόσημο» στη φετινή της πορεία, που μετά το «διπλό» επί του Ολυμπιακού μοιάζει να βαίνει εξαιρετικά, μιας και παραμένει αήττητος και βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την πρώτη ΑΕΚ!

Σκοράρει ο Μπραντάο, νικάει ο Λεβαδειακός!

Δυο νίκες μετράνε στο πρωτάθλημα οι Βοιωτοί, αμφότερες τις έχει «σημαδέψει» ο Βραζιλιάνος! Αφού βρήκε ρυθμό, ο Μπραντάο αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του Λεβαδειακού και αυτό φάνηκε για άλλη μια φορά κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, όταν σκόραρε στο 83’ και ισοφάρισε, μέχρι να έρθει ο Γιακουμάκης και να ολοκληρώσει την ανατροπή. Συνολικά η ομάδα του Ανιγκό ανεβαίνει, με τον Γάλλο να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις, να αλλάζει το σύστημα από 3-6-1 σε 4-2-3-1 και 4-4-2 και να δείχνει κόντρα στον Απόλλωνα πως ξέρει τον τρόπο να αξιοποιήσει τον επιθετικό του!

Η επίθεση της Κέρκυρας «δουλεύει» μόνο από την… βούλα

Εως την προηγούμενη αγωνιστική, οι Φαίακες σκόραραν μόνο με πέναλτι. Κόντρα στην Ξάνθη αυτό έλειψε και για άλλη μια φορά η Κέρκυρα έμεινε στο «μηδέν», χάνοντας εντός έδρας και μένοντας χαμηλά στη βαθμολογία (13η). Το «παράσημο» της χειρότερης επίθεσης του πρωταθλήματος και η δυσκολία της στο γκολ (σ.σ μόλις 42 τελικές σε 6 αγώνες) φανερώνουν τους λόγους της θέσης της.

Με το «σταγονόμετρο» τα γκολ ο ΠΑΟΚ

Η δυσκολία του «δικέφαλου» του Βορρά  να βρει δίχτυα είναι χαρακτηριστική, με μόλις 6 γκολ ενεργητικό, δηλαδή ένα ανά αγώνα. Κι αν αυτό το ένα έφτασε στην Τούμπα με τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό, στη Λάρισα η ΑΕΛ δεν τον άφησε να πανηγυρίσει. Οι Θεσσαλονικείς είναι δεύτεροι και αήττητοι στο πρωτάθλημα, όμως με λίγη προσοχή και μεγαλύτερη «ζωντάνια» στην επίθεση θα μπορούσαν να γλιτώσουν το «έμφραγμα» στο 89’ στον κάμπο, όπως και γενικά να αφήσουν καλύτερες εντυπώσεις έως τώρα.

Σε ελεύθερη πτώση ο Απόλλων…

Χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα, με τρεις συνεχόμενες ήττες και μόλις δυο γκολ ενεργητικό. Ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς και η ήττα στη Λιβαδειά, ενώ προηγήθηκε στο σκορ νωρίς, δείχνει πως η αντίδρασή του θα είναι δύσκολη υπόθεση.

gazzeta.gr

Διαβάστηκε 1550 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα