Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:51 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 18:10

Μετακίνηση οπαδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ για θέματα που αφορούν μετακινήσεις οπαδών και γενικότερα θέματα ασφαλείας, δημοσίευσε το gazzetta.gr:

Ουσιαστική και πολύ σοβαρή ήταν η συζήτηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης στην Super League Σουρωτή παρουσία στελεχών της Λίγκας, ανθρώπων της ελληνικής αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας, εκπροσώπων του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, υπευθύνων ασφαλείας των ΠΑΕ και των συνδετικών κρίκων των ομάδων με τους οπαδούς. Μία τρίωρη κουβέντα που έβαλε ξανά σε σωστές… βάσεις το ΟΚ στην οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων με προπώληση και ευθύνη των φιλοξενούμενων ομάδων.

Αυτό σημαίνει πως συμφωνήθηκε να μπορεί να υπάρχει μετακίνηση σε ματς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να υπάρχει διαδικασία προπώλησης. Ο γηπεδούχος να χορηγεί πολύ συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων στον φιλοξενούμενο, που αντιστοίχως να ανακοινώνει και να ενημερώνει τον κόσμο του. Έχοντας λάβει σχετική ενημέρωση και η αστυνομία θα δίνονται αυτά τα εισιτήρια με την ανάλογη ευθύνη αλλά το πλέον σημαντικό είναι πως άπαντες θα ξέρουν πόσους φιλάθλους θα περιμένουν και σε ποιά Θύρα. Θα σταματήσουν έτσι να υπάρχουν φαινόμενα με αγώνες όπου υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης και εμφανίζονται στις κερκίδες ακόμα και… διάσπαρτα φίλαθλοι των φιλοξενούμενων.

Ένα 2ο σκέλος πάνω σε αυτό είναι το εξής. Μέχρι τώρα η γενική… οδηγία ήταν απαγόρευση μετακίνησης σε όλες τις αναμετρήσεις. Και γι’ αυτό υπάρχει η διάθεση αλλαγής. Θα αποφασίζεται δηλαδή από τους αρμόδιους φορείς πλέον το εάν θα ανάψει το πράσινο φως ή όχι (σ.σ. για οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση) ανάλογα με την επικινδυνότητα ενός αγώνα. Δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο ένα ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με ένα παιχνίδι Λεβαδειακός – Απόλλων Σμύρνης. Μάλιστα τονίστηκε ξεκάθαρα πως αντί αυτές οι αποφάσεις να βγαίνουν Πέμπτη ή Παρασκευή αυτό να γίνεται Δευτέρα ή Τρίτη προκειμένου οι ομάδες να μπορούν να κάνουν τον όποιο σχεδιασμό τους.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΠΥΡΣΩΝ

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε επί τάπητος είναι η προστασία των εγκαταστάσεων. Οι ομάδες συμφώνησαν πως πρέπει να ξαναδούν το όλο θέμα με την συνεργασία των αρμόδιων φορέων. Για το… αγκάθι με τις ποινές με το άναμμα των πυρσών οι ΠΑΕ θα ενημερώσουν με κάθε επισημότητα τον κόσμο προκειμένου να προσέχει πολύ και να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα τουλάχιστον μέχρις ότου αλλάξει το πλαίσιο του κανονισμού ή ερμηνευθεί αλλιώς από την ΕΠΟ. Στο κομμάτι αυτό και η Λίγκα και οι ομάδες είχαν ξανά το… παράπονό τους διότι ο Πειθαρχικός Κώδικας συντάχθηκε ερήμην τους και με τέτοιο τρόπο.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να κάνουν σίγουρα ακόμα 2 συναντήσεις. Μία μετά το πέρας του α’ γύρου της Super League Σουρωτής και άλλη μία στο τέλος του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά μπορεί να χρειαστεί να συναντηθούν και νωρίτερα ή και σε άλλες περιστάσεις εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ανάλογα με το τι θα προκύψει, το τι θα χρειαστεί και το τι προβλήματα θα υπάρξουν στην πορεία ή ακόμα και θετικές διαπιστώσεις.

http://www.agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 1613 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.