Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:06 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 17:38

Εκπαιδευτική συγκέντρωση διαιτητών της ΕΠΣΑ με κεντρικό ομιλητή τoν Γ. Κωνσταντίνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου (φωτο) ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκπαιδευτική συγκέντρωση των διαιτητών της Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017.

Ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής διαιτησίας καταπιάστηκε με ένα πολύ νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου καθώς ανέπτυξε εξαιρετικά σχολαστικά την προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

Προσπάθησε και πέτυχε να κάνει ξεκάθαρο και σαφές στους διαιτητές τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ενεργούν αντίστοιχα σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να οδηγηθούν στην σωστή απόφαση και παράλληλα στο ζητούμενο, που είναι η απονομή δικαιοσύνης.

«Ο διαιτητής καλείται να φωτογραφίσει την στιγμή χωρίς διαπραγμάτευση, να κρίνει αν υπάρχει παράβαση ή όχι και στην συνέχεια να ενεργοποιήσει τα κριτήρια που χρωματίζουν την κάρτα της πειθαρχικής ποινής (κατοχή της μπάλας, κατεύθυνση, αμυντική διάταξη και απόσταση)» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έκανε χρήση βίντεο προβάλλοντας στον προτζέκτορα φάσεις επιλεγμένες από την UEFA ρωτώντας τυχαία από το ακροατήριο διαιτητές προκειμένου να «πάρουν απόφαση» ζητώντας τους παράλληλα να την αιτιολογήσουν.

Κατά την διάρκεια του σημαντικού αυτού Δευτεριάτικου μαθήματος δημιουργήθηκαν -όπως εύλογο είναι- και απορίες, για το ποια θα έπρεπε να είναι η απόφαση του διαιτητή και γιατί, οι οποίες όμως συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και τελικά ξεδιαλύθηκαν από τον έμπειρο και ικανό εκπαιδευτή.

Πηγή: sdpna.blogspot.gr

Διαβάστηκε 1002 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.