Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:33 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 00:35

«Trauma Queen» καθήλωσε το κοινό που κατέκλυσε το παλιό νοσοκομείο Μεσολογγίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν όλοι οι συντελεστές του «Trauma Queen» σήμερα το βράδυ στο παλιό νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και στην συνέχεια καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές.
 Μια διαδρομή στα συναισθήματα των ανθρώπων που ζουν, επισκέπτονται, εργάζονται, συναντιούνται, εισάγονται ξαφνικά, περνούν περιστασιακά από ένα νοσοκομείο.
 

Ο νοσοκομειακός χώρος μετατρέπεται στην παράσταση ως χώρος καταφύγιο, ίασης, ελπίδας, γέννησης, καταστροφής, ντροπής και αποδόμησης του ανθρώπινου σώματος, το οποίο καθώς πάλλεται από τα γεγονότα επαναπροσδιορίζεται και προχωρά ή σταματά για πάντα.
Το «Trauma Queen» διαρθρώνεται σε τρεις άξονες: από τον χορό που θεραπεύει το σώμα, τη ζωγραφική όπου οι ασθενείς ζωγραφίζουν το σημείο του σώματος που πιστεύουν ότι υποφέρει, το δράμα όπου στηρίζεται σε αληθινά ακούσματα και ιστορίες νοσοκομείων .
Το «Trauma Queen» στήνεται σε μορφή in progress καθώς δέχεται και συμπεριλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος.
Το «Trauma Queen» θα συνεχίσει να είναι… in progress
Το Trauma Queen αποτελεί συλλογική δράση τέχνης, εφορμόμενη από την Ευρώπη και απαρτιζόμενη από καλλιτέχνες που υποστηρίζουν ότι το τραύμα καθίσταται αντικείμενο συλλογικών στρατηγικών λήθης και επανάληψης, διατείνεται από την πολιτική βία, τον τρόμο, τις αρρώστιες και την αναπηρία και συνδέεται με κτίρια και ανθρώπους.
Ο στόχος των συλλογικών δράσεων του Trauma Queen  σε εγκαταλελειμμένους- τραυματισμένους χώρους είναι να μετασχηματίσει τα συναισθήματα, να «αποϊστορικοποιήσει» τις τοποθεσίες και τα γεγονότα και να συνθέσει νέα μηνύματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη δημιουργία.
Την  καλλιτεχνική  δράση  Trauma Queen τη συναντάμε στη μεταδικτατορικη Αργεντινή, στη Χιλή, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα, πρόσφατα, με το documenta 14, μέσα σε εκθεσιακούς  χώρους, όπου γίνεται προσπάθεια «διερευνητικής αποκατάστασης» τραυματισμένων κτισμάτων και συντίθεται ένας διάλογος με τα ερείπια, που αναδιοργανώνει συμβολικά την εσωτερική δομή των χώρων και διαμορφώνει καινούριες μορφές διατύπωσης λόγου και δράσης.
 
onairnews.gr
Διαβάστηκε 1927 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.