Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:38 μμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 23:04

Ιονία οδός: Συμφέρει ή μήπως όχι;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κερδίζεις χρόνο και φτάνεις στα Γιάννενα σε 3μιση ώρες.
Ας υποθέσουμε πως είναι Παρασκευή. Έχεις αποφασίσει ότι θα φύγεις εκδρομή στα Γιάννενα όπου σε περιμένει ένα υπέροχο σαββατοκύριακο στο ξενοδοχείο της επιλογής σου (τις καλύτερες επιλογές μπορείς να τις βρεις στο τέλος του άρθρου), δεν θες να φτάσεις όσο νωρίτερα γίνεται; Η απάντηση είναι φυσικά ναι. Όσο περισσότερο χρόνο γλιτώσεις από τη διαδρομή τόσες πιο πολλές στιγμές χαλάρωσης θα έχεις στον προορισμό σου για να δεις τις ομορφιές των Ιωαννίνων (μπορείς να μάθεις για αυτές εδώ). Αυτή λοιπόν την επιλογή σου τη δίνουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που σε οδηγούν στα Γιάννενα μέσα σε σχεδόν 3μιση ώρες κερδίζοντας αφάνταστα πολύ χρόνο. Αλλά...

Σημασία έχει ο προορισμός ή μήπως το ταξίδι;
Εκμεταλλευόμενος τους νέους αυτοκινητόδρομους φτάνεις μεν νωρίτερα αλλά η διαδρομή σου θα έχει σχεδόν αποκλειστικά το χρώμα του ασφάλτου. Τι θέλουμε να πούμε; Αξιοποιώντας τις παλιές Εθνικές Οδούς η θέα του ταξιδιού σου θα έχει φωλιές πελαργών στη Φιλιππιάδα, ένα πανέμορφο φράγμα στη Στράτο, τη γραφική Αμφιλοχία, την πανέμορφη Λίμνη της Αμβρακίας αλλά και τον Αμφρακικό κόλπο, τα Πλατανάκια στην Ε.Ο. Αρτης Ιωαννίνων (εκεί οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την τοπική σπεσιαλιτέ της πέστροφας με βούτυρο και να δείτε την τρύπα του Αϊ Γιώργη στον Δήμο Ζηρού. Επίσης αν δεν επιλέξεις να περάσεις από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και ανέβεις στο καραβάκι το ταξίδι σου θα έχει και μια (πολύ ελαφριά) αίσθηση κρουαζιέρας.

Σταθερή ταχύτητα σημαίνει λιγότερη βενζίνη, άρα λιγότερα λεφτά
Με την Ιονία Οδό η βενζίνη που θα σπαταλήσεις στη διαδρομή σου είναι σίγουρα λιγότερη. Οι σταθερές ταχύτητες που θα αναπτύξεις στους αυτοκινητόδρομους θα σου εξοικονομήσουν αρκετή βενζίνη και κατ επέκταση χρήματα. Γλίτωσε από τους στενότερους δρόμους, πολλές στροφές και αρκετά ανεβοκατεβάσματα στο βουνό και μαζί με αυτά ένα σημαντικό ποσό σε ευρώ. Κι εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά...

Γλιτώνεις βενζίνη πληρώνεις διόδια
Τελευταίος αλλά όχι ασήμαντος είναι ο παράγοντας διόδια. Όσα λεφτά γλιτώνεις από τη βενζίνη (ίσως και περισσότερα, ανάλογα με την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου) θα τα δώσεις σε διόδια. Στη διαδρομή Αθήνα Γιάννενα τα διόδια που θα πληρώσεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και σχεδόν 40 ευρώ. Τα πρώτα 11,50 θα φύγουν στη διαδρομή Αθήνα - Ρίο δηλαδή στην Ολυμπία Οδό, άλλα 13,20 ευρώ θα δώσεις για τη διέλευση από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και τέλος από το Αντίρριο ως τα Γιάννενα ακόμα 12,50 ευρώ. Σύνολο λοιπόν 37,20 ευρώ.

Η δική μας σύγκριση μας αφήνει στην ισοπαλία... Από κει και πέρα εσείς τι πιστεύετε;

https://www.autotriti.gr

Διαβάστηκε 2949 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.