Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 20:47

Επιστροφή στις αξίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Γράφει ο Νίκος Ναούμης*

Αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς που κράτησε όρθια την πατρίδα μας στη σύγχρονη ιστορία της, είναι ο θεσμός της οικογένειας. Η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών πλήγωσε βαθύτατα τον θεσμό αυτό, κάτι που είχε αρνητικές επιπτώσεις στη συνοχή της κοινωνίας μας.

Έρευνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προβληματίζουν ιδιαίτερα, καθώς αποτυπώνουν την συρρίκνωση του πληθυσμού της πατρίδας μας, με γεωμετρική πρόοδο. Επιπροσθέτως, η φυγή χιλιάδων νέων στο εξωτερικό  ελλοχεύει κινδύνους, ακόμα και για την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας.

Με τι κουράγιο άραγε, αυτοί που μένουν πίσω, να σκεφτούν την δημιουργία οικογένειας μέσα σε αυτό το περιβάλλον; Ίσως, επιστρέφοντας στις ρίζες μας, αναψηλαφίζοντας τις αξίες μας και ξανασυναντώντας το παραδοσιακό μας DNA να απαντούσαμε στο παραπάνω ερώτημα.

Το καταστροφικό πέρασμα της διακυβέρνησης του τόπου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αφήνει τέτοιες πληγές στο σώμα της πατρίδας μας, που η επόμενη κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να τις επουλώσει.

Η παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κ. Καραμανλής, ιστορικά, έχει κληθεί πολλές φορές να παίξει αυτό το ρόλο. Κάτι που της στοίχιζε κυρίως σε επίπεδο επικοινωνίας. Σήμερα είναι και πάλι έτοιμη να επωμιστεί την ευθύνη με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είμαι σε θέση να προτείνω το οικονομικό μοντέλο με το οποίο η αυριανή κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο της. Εκείνο όμως για το οποίο θέλω να την παροτρύνω, είναι να στηρίξει εμπράκτως την ελληνική οικογένεια και μακροπρόθεσμα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Όποιος διαβάζει αυτές τις γραμμές, μάλλον θα θεωρεί ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι εναρμονισμένα με την εποχή μας και το διεθνές περιβάλλον… Το προεκλογικό πρόγραμμα όμως της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, αποδεικνύει ότι η παραπάνω σκέψη, κάθε άλλο παρά αναχρονιστική θεωρείται, καθώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έννοιες, όπως η οικογένεια και η πατρίδα. Η Γερμανίδα καγκελάριος, με αποφασιστικότητα εφάρμοσε στην πράξη  τα παραπάνω πετυχαίνοντας να ενισχύσει το θεσμό της οικογένειας, δίνοντας παράλληλα σοβαρά κίνητρα στα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν.

Μήπως λοιπόν, παράλληλα με την ανεύρεση του πιο αποτελεσματικού μοντέλου που θα μας βγάλει από την κρίση, να σκεφτούμε και την επιστροφή στις παραδοσιακές μας αρχές και αξίες; Δεν είναι οπισθοδρόμηση η επιστροφή στις ρίζες μας, είναι ο βατήρας που θα μας δώσει την ώθηση προς τα εμπρός.

Είμαι πεπεισμένος ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν επίγνωση όλων αυτών και με αποφασιστικότητα, έχοντας την επόμενη εντολή διακυβέρνησης του τόπου στα χέρια τους, θα πράξουν τα δέοντα ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλή η πρόοδος, αν όμως ξεχνάς από που ξεκίνησες, βαδίζεις πάνω σε λάθος χνάρια…

*Πολιτικός επιστήμονας
Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3394 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.