Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:25 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 18:42

Οι οιωνοί είναι καλοί για τον Παναιτωλικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν και η πρώτη στο πρωτάθλημα για τον Παναιτωλικό, του δίνει την απαραίτητη ώθηση αλλά και καλή ψυχολογία για τη συνέχεια. Η ομάδα αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει την αγωνιστική της ταυτότητα, κάτι που σημαίνει ότι οι καλές πλέον εμφανίσεις θα αρχίζουν να «μεταφράζονται» και σε θετικά αποτελέσματα. Το θεωρητικά ευκολότερο σε σχέση με το ξεκίνημα πρόγραμμα που ακολουθεί, θα βοηθήσει στην βαθμολογική αναρρίχηση και στο να συνδυαστεί η καλή εικόνα με την ουσία που είναι τα θετικά αποτελέσματα.

Οι παίκτες βρίσκουν ρυθμό σιγά σιγά και αρχίζουν σαν σύνολο να έχουν συνοχή στον αγωνιστικό χώρο και να βγάζουν αυτοματισμούς και πράγματα δουλεμένα από την προπόνηση. Έτσι η ποιότητα που διαθέτουν, κυρίως οι μεσοεπιθετικοί, θα αρχίζει να έχει αντίκρισμα και στα αποτελέσματα. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε μουδιασμένα το πρωτάθλημα και ίσως όχι απόλυτα έτοιμος, όμως παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζονταν βελτιωμένος. Σε κάποια από τα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών, δικαιούνταν περισσότερα από αυτά που τελικά πήρε. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό η καλή εμφάνιση συνδυάστηκε και με μία μεγάλη νίκη, ένα αποτέλεσμα που το δικαιούνταν απόλυτα και δίνει στους ποδοσφαιριστές αυτοπεποίθηση και όρεξη για καλή δουλειά.

Η νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, δεν σημαίνει ότι η ομάδα θα έχει σώνει και καλά εύκολο έργο στα ματς με αντιπάλους λιγότερο σημαντικούς. Αν συνεχιστεί όμως η καλή δουλειά και καταφέρνει να βγάζει την ποιότητά της μέσα στο γήπεδο, τότε νομοτελειακά θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα παράλληλα με τις πειστικές εμφανίσεις.

Το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων ποδοσφαιριστών (Ελλήνων και ξένων) , αποτελεί έναν επιπλέον θετικό παράγοντα που συνηγορεί στα παραπάνω, γιατί λογικά συνοδεύεται από το κίνητρο της διάκρισης. Άλλο ένα θετικό είναι οι περισσότερες επιλογές που υπάρχουν ανά θέση και η μεγαλύτερη πληρότητα στο ρόστερ σε σχέση με προηγούμενες σεζόν. Οι νεαροί που προωθούνται από τις ακαδημίες δείχνουν μεγάλες αρετές και όσοι πήραν φέτος τις ευκαιρίες τους, έπεισαν με το παραπάνω. Συνεπώς οι οιωνοί είναι καλοί, αρκεί να συνεχιστεί η ανοδική πορεία στην αγωνιστική εικόνα.

Ίσως αν οι προσανατολισμοί στον αγωνιστικό χώρο ήταν λίγο πιο επιθετικοί, αυτό να βοηθούσε ακόμη περισσότερο. Οι ικανότητες κάποιων παικτών μεσοεπιθετικά αποτελούν εχέγγυο γι’ αυτό και θα μπορούσε η ομάδα να έχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στον επιθετικό τομέα. Η επιστροφή του Μοράρ θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο σε αυτό. Αμυντικά η παρουσία του Μόρα είναι καταλυτική. Όχι μόνο για την σιγουριά που εμπνέει και την καθαρά δική του θετική αγωνιστική παρουσία. Οι ταλαντούχοι νεαροί που υπάρχουν στο ρόστερ σε αυτή τη θέση, μπορούν να βοηθηθούν πολύ από αυτόν. Έτσι και γρήγορη εξέλιξη θα έχουν και παρουσία τέτοια που θα λύσει προβλήματα.

Ταυτόχρονα γυρίζει και ο κόσμος στο γήπεδο. Όχι ίσως με τους ρυθμούς που θα ήθελαν στην ομάδα, αλλά υπάρχει μία καταγεγραμμένη τάση για αύξηση των φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο και όπως και να το κάνουμε το συγκεκριμένο στοιχείο προσθέτει σε δυναμική. Σε συνάρτηση και με την επιστροφή των οργανωμένων, το «κλουβί» μετατρέπεται ξανά στην δυνατή έδρα που υπολόγιζαν όλοι οι αντίπαλοι, ανεξαρτήτου δυναμικής και ονόματος. Μένει να αποδειχτεί και αυτό στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα.

Συνεπώς η χρονική συγκυρία δείχνει καλή αναφορικά με την ανάκαμψη που όλοι περιμένουν και αγωνιστικά και βαθμολογικά. Οι οιωνοί είναι καλοί και βάση των δεδομένων που αναλύσαμε δύναται η φετινή πορεία της ομάδας να είναι σαφώς καλύτερη απ’ ότι αυτή των τελευταίων σεζόν. Μέχρι που μπορεί να φτάσει δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά. Όμως με αργά αλλά σταθερά βήματα κα επιδιώκοντας τη συνεχή βελτίωση, η ομάδα του Αγρινίου, ίσως καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για το φετινό πρωτάθλημα όσο και για το μέλλον.

Αρθρο του Γιάννη Τσιρώνη στο Agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 3165 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.