Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:08 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 12:27

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ο ποιητής Μίνως Ζώτος (1905-1932) από το Νεοχώρι Μεσολογγίου».

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου η  εκδήλωση με θέμα «Ο ποιητής Μίνως Ζώτος (1905-1932) από το Νεοχώρι Μεσολογγίου».  Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου .

 Το αφιέρωμα στον ποιητή αποτελεί μέρος του Α’ Κύκλου Δράσεων «Ποιητές του τόπου μας. Δημιουργική ανάγνωση και δημιουργική γραφή» που συνδιοργανώνουν για το 2017-2018 οι Σχολικοί Σύμβουλοι Χρυσούλα Σπυρέλη και Ολυμπία Τσώλου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Τη ροή της εκδήλωσης συντόνισε  η Σοφία Λαναρά, φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι. Π. Μεσολογγίου, ως εξής:

Χαιρέτησαν η Προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ. Ε. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ.  Σοφία Χριστοπούλου, ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ.  Χρήστος Καζαντζής και η  Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας, κ.  Ολυμπία Τσώλου.

Ποιήματα του Μίνου Ζώτου απάγγελε  ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης

Για το έργο του Μίνου Ζώτου μίλησαν  ο κ. Σωτήρης Τριβιζάς, συγγραφέας, η κ. Χριστίνα Ντουνιά, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  και η  κ. Μαρία Καρατζογιάννη, φιλόλογος.

Ακολούθησε  Ντοκιμαντέρ,  με έμφαση στις τιμές της γενέτειρας προς τον ποιητή. Λήψη- Επιμέλεια: κ.  Κωνσταντίνος Κατσαρός, εκπαιδευτικός του Λυκείου Νεοχωρίου. Αφήγηση:  κ. Ειρήνη Αλετρά Μαρούδα, φιλόλογος. Απαγγελία:

οι μαθητές Χριστίνα Γκάιδα, Κωνσταντίνος Ευθυμίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης διάβασε προς τιμή του Μίνου Ζώτου ποίημά του ο κ. Βασίλειος Καρατζογιάννης. Την εκδήλωση έκλεισε η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, Σχολική Σύμβουλος φιλολόγων .

Διαβάστηκε 941 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.