Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:25 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 11:54

Τρία νέα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας από την Αγρινιώτισσα συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Αριάδνη Δάντε (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Έφης Σαμαρτζοπάνου) την γνωρίσαμε από την συγγραφική της δραστηριότητα, καθώς και από τις εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά που οργανώνει και έχουν σαν στόχο την γνώση των βασικών αρχών της Επιστήμης της Πληροφορικής μέσα από το θεατρικό παιγνίδι. Τώρα, στα πλαίσια της έκδοσης τριών νέων βιβλίων που θα παρουσιαστούν αρχικά στο Αγρίνιο και μετά σε όλη την Ελλάδα, με τα έσοδα των παρουσιάσεων να προορίζονται για ιδρύματα της πόλης, η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί της για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

ariadni-dante-2.jpg

Ποιος είναι ο τίτλος των καινούργιων βιβλίων σου;

Αυτή την περίοδο, παρέα με τις εκδόσεις Τσιπούπολη ετοιμάζουμε τρία παιδιά.

Το πρώτο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη, έχει τίτλο «Δέκα ήρωες στην τάξη» και στην ουσία είναι ένα χρήσιμο σχολικό πλάνο για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους μικρούς μας φίλους. Μέσα στις σελίδες του κρύψαμε τους μήνες της σχολικής χρονιάς, δέκα ήρωες από την εκπαιδευτική σειρά «Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή» και τις σχολικές αργίες και τις εορτές. Με αυτό το βιβλίο φιλοδοξώ να αγαπήσουν τα παιδιά τους ήρωές μου, να πάρουν στοιχεία από το χαρακτήρα τους και με χαρά να τους βάλουν στην τάξη τους, για να γνωρίσουν τους φίλους τους. Τέλος, το βιβλίο περιλαμβάνει απλές ασκήσεις και κάρτες διπλής όψης, για να ενισχύσουμε τη λεπτή κίνηση των παιδιών.

Το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη, έχει τίτλο «Ψάχνοντας την ερμηνεία» και απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών (συμπεριλαμβανομένων και των ενηλίκων) και είναι μια αρκετά ρεαλιστική αποτύπωση μιας διαδικτυακής επίθεσης. Οι ήρωες του βιβλίου είναι λίγο πολύ γνωστοί μας από τη σειρά «Μαθαίνω Πληροφορική δίχως Υπολογιστή», με κεντρικό χαρακτήρα τη συγγραφέα θεία Μνήμη, που πέφτει θύμα του πονηρού Ενρίκε. Το βιβλίο περιλαμβάνει τους διαλόγους του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Ενρίκε από το Μεξικό» και προσπαθεί να φέρει κοντά σε μικρούς και μεγάλους την Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων, που είναι και το αντικείμενο των μεταπτυχιακών μου σπουδών, και να δώσει κάποιες συμβουλές για την ασφαλή πλοήγηση όλων μας στο Διαδίκτυο.

Το τρίτο βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους και είναι για μένα ένα σπουδαίο βιβλίο. Πρόκειται για το βραβευμένο διήγημα «Ο παππούς Χρήστος», που διακρίθηκε με εύφημο μνεία στον 58ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Ο παππούς Χρήστος είναι μια πολύ αγαπημένη μου φιγούρα, του οποίου η ιστορία γράφτηκε πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια και αποτέλεσε την αφορμή για τις 100 και πλέον παρουσιάσεις μου, που σχετίζονται με το παιδικό κοινό. Το συγκεκριμένο έργο είναι αφιερωμένο στην τρυφερή τρίτη ηλικία και θα προσπαθήσω να το αγαπήσει ο κόσμος για να στηρίξουμε το Γηροκομείο Αγρινίου.

Τι σημαίνει για σένα η λέξη παιδικό βιβλίο;

Το παιδικό βιβλίο είναι το καταφύγιό μου. Είναι το καράβι μου, το θαυμαστό ουράνιο τόξο μου, τα ανάλαφρα φτερά μου, το κάστρο της αγάπης, το μαγικό χαλί της αθώας ψυχής, το λιμάνι της αγνότητας και της καλοσύνης... Θα μπορούσα να πω πολλά για τα όμορφα συναισθήματα που γεμίζω όταν σκέφτομαι το παιδικό βιβλίο. Ωστόσο, πέρα από τις υπέροχες σκέψεις, το παιδικό βιβλίο σημαίνει για μένα ευθύνη και σεβασμό προς τους μικρούς αναγνώστες, αλλά και τους γονείς τους.

Το παιδικό βιβλίο κάνει το παιδί να ονειρεύεται;

Ναί. Το κάνει να ταξιδεύει με την φαντασία του σε κόσμους μαγικούς! Είναι το πιο όμορφο διαβατήριο του κόσμου!

Το παιδί εκτός από την αγάπη των γονέων, τι άλλο χρειάζεται και το έχε ιπραγματικά ανάγκη;

Το παιδί χρειάζεται καθοδήγηση. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, τα παιδιά μας χρειάζονται την καθοδήγηση των γονέων. Είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας, να ακούμε τα θέλω τους, να μοιραζόμαστε μαζί τους τις ανησυχίες μας και να τα προστατεύουμε με συμβουλές, τόσο για την καθημερινή τους ζωή στον πραγματικό κόσμο, όσο και στον κόσμο του Διαδικτύου.

Πότε και που θα γίνει η παρουσίαση των βιβλίων; Αρχικά, φαντάζομαι στην πρωτεύουσα;

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που ετοιμάζω το πρόγραμμα των παρουσιάσεων των βιβλίων μου, προσπαθώ να ξεκινούν από το Αγρίνιο. Έτσι και τώρα. Να περιμένετε σύντομα την πρόσκληση στη γενέτειρα.

Η Αριάδνη Δάντε είναι Αγρινιώτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Μηχανικός Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις με ιδιαίτερη αγάπη στο παιδί και την εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι.

ariadni-dante-3.jpg

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgriniobestOf.gr

Διαβάστηκε 10582 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033