Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:51 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 10:43

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκδηλώσεις της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών ξεκίνησε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο.  Στις 9.30 πμ.  η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από παιδιά όλων των ηλικιών που έφθασαν στο κέντρο της πόλης με ποδήλατα και πατίνια και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια.

Το ενδιαφέρον προσέλκυσε το ηλιακό τρίκυκλο που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος  από την συμμετοχή: «Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για 1η φορά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που οι Αγρινιώτες ανταποκρίθηκαν και επέλεξαν ν΄ αφήσουν για μία ημέρα το αυτοκίνητο και να περπατήσουν. Η εικόνα τόσων παιδιών να φθάνουν στο κέντρο της πόλης με τα ποδήλατά τους δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί. Αυτός άλλωστε  είναι ο στόχος της σημερινής ημέρας, η στήριξη των βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς». 

Διαβάστηκε 1236 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 12:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.