Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 20:44

Παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου: Συμφωνία για τη στέγαση των Ειδικών Σχολείων (HXHTIKO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική πρωτοβουλία από τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

karanikas-b-elme
Ο Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Καρανίκας

Την καταρχήν σύμφωνη γνώμη της 6ης ΥΠΕ και του δήμου Αγρινίου απέσπασε η Β´ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας στο αίτημα να στεγαστεί σε χώρο του παλαιού νοσοκομείο Αγρινίου, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο – Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Έως ότου όμως υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο θα απαιτηθεί πολύ δουλειά, μελέτες και κυρίως χρήματα που κανείς δε γνωρίζει από ποιά χρηματοδοτική πηγή θα βρεθούν. Στην εκπομπή «Προσώπων… έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» μίλησε ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Καρανίκας, ο οποίος επεσήμανε τα εξής:

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ

Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά χάρη στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών μετριάζεται η επίδρασή τους στην λειτουργία. Κι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έρχονται όλο και περισσότερα παιδιά στα σχολεία αυτά. Όμως το κτίριο που τα φιλοξενεί δεν επαρκεί για τις μελλοντικές ανάγκες των μαθητών. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δούμε που θα γίνει και πως η μεταστέγασή τους. Οι χώροι  που φιλοξενούνται, σήμερα τα δύο σχολεία, γυμνάσιο και λύκειο ειδικής αγωγής  βρίσκονται σε δύο ορόφους. Δεν είναι ανεξάρτητοι ο ένας από το άλλον, ενώ θα έπρεπε.

Συν τοις άλλοις, ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται, οπότε αναγκαστικά θα χρειαστεί νέο κτίριο. Νέα κτίρια που θα επιτρέψουν τη μόνιμη στέγασή τους είναι λίγα στο Αγρίνιο και καταλαβαίνετε, ότι το κτίριο θα πρέπει να είναι δημόσιο για να είναι μόνιμο. Ή θα πρέπει να κατασκευαστεί ένας νέος χώρος ή θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος ο οποίος ήδη υπάρχει και να τον φτιάξουμε έτσι ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει αυτά τα σχολεία.

eggrafo

ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ένα από τα πιο συζητημένα κτίρια είναι και το παλαιό Νοσοκομείο. Επειδή στο παλαιό νοσοκομείο θα λειτουργήσει πρωτοβάθμια μονάδα φροντίδας, κάτι που για τα σχολεία αυτά είναι  επιθυμητό, κάναμε την πρόταση αυτή. Το παλαιό νοσοκομείο, επαρκεί σαν χώρος αλλά και η ύπαρξη της μονάδας θα συνδράμει ακόμη περισσότερο στην εύρυθμη λειτουργία.

Δεν αρκεί η παραχώρηση. Εμείς σαν  Β΄ΕΛΜΕ κάναμε την πρόταση. Θα συνεργαστούμε με τους φορείς για να δούμε τι θα γίνει περαιτέρω. Τα χρήματα δεν μπορεί να τα βάλει η Β΄ ΕΛΜΕ. Σαφώς χρειάζεται κτίριο. Αυτό είναι γεγονός. Από εκεί και πέρα, πρέπει όλοι να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες.

Η Β’ ΕΛΜΕ για την επίλυση του θέματος απευθύνθηκε στην 6η ΥΠΕ  για την παραχώρηση χώρων στο Παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτο Ζαμπάρα. Ο κ. Ζαμπάρας τοποθετήθηκε θετικά ως προς το ζήτημα της παραχώρησης. Ανέφερε δε, ότι η πρόταση είναι απολύτως συμβατή με τη στέγαση στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Και από πλευράς Β’ ΕΛΜΕ τονίστηκε ότι η ύπαρξη της εν λόγω μονάδας σαφώς και εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των Ειδικών Σχολείων.

Η ΘΕΣΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

«Σε συνέχεια εγγράφου της Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νίας, σύμφωνα με το οποίο ζητείται χώρος του παλιού νοσοκομείου για τη μόνιμη στέγαση των Ειδικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγρινίου, θα ήθελα να εκφράσω τη σύμφωνη γνώμη μου σε κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της  μεταστέγασης των δύο σχολείων σε χώρο του παλιού νοσοκομείου».

Σ.Τ.

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.