Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:22 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 17:51

Μάκης Μπελεβώνης: «Μουσείο με πυλώνες τον Παναιτωλικό και τον καπνό» (HXHTIKO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Προέδρου του Παναιτωλικού

Τα σχέδια και το όραμα της βαθιάς ενδυνάμωσης της σχέσης του Παναιτωλικού με την κοινωνία του Αγρινίου, σκιαγράφησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Μπελεβώνης μιλώντας χθες στην εκπομπή «Προσώπων …Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στο «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» Μάλιστα ο κ. Μπελεβώνης αποκάλυψε την πρόθεση και τις πρωτοβουλίες του ίδιου και του συμβουλίου της ΠΑΕ, να ξεκινήσει η συλλογή ιστορικού και αρχειακού υλικού καθώς και ο συντονισμός προσπαθειών για την δημιουργία ενός μουσείου με πυλώνες την ιστορία του Παναιτωλικού και του καπνού.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Το ποδόσφαιρο γενικά έχει σκαμπανεβάσματα, έχει πίκρες και χαρές και δυστυχώς ο δρόμος που διαλέξαμε είναι ο πιο δύσκολος για το ποδόσφαιρο. Ειδικά τα πρώτα χρόνια βαδίζαμε σε ένα δρόμο εντελώς διαφορετικό. Μέσα από αυτή την επιλογή μας, οι χαρές είχαν μεγαλύτερη σημασία και ήταν πιο έντονες. Στο τέλος αυτές μένουν και το σημαντικότερο είναι ότι μέσα σ’ αυτή την πορεία δεν αλλάξαμε τακτική, τις αρχές μας.

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ο κ. Κωστούλας παρόλο που παραχώρησε την προεδρία, είναι κοντά στην ομάδα και σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι η ευθύνη. Νιώθουμε χρέος απέναντι στο λαό του Αγρινίου και στον κ. Κωστούλα να βγάλουμε εις πέρας αυτό το έργο, έτσι όπως αυτός το θέλει, όπως το θέλουν και όλοι οι φίλαθλοι του Αγρινίου. Αυτό μας υποχρεώνει στο να τρέξουμε τα πράγματα, πιο γρήγορα.

Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι μια διαρκής προσπάθεια. Βλέποντας την οικονομική κατάσταση καθώς και την κατάσταση του ποδοσφαίρου, κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να φέρουμε κοντά ανθρώπους που δυσκολεύονται να πληρώσουν εισιτήριο. Τα διαρκείας είναι τα φθηνότερα στην Super League.

Εντείνουμε τις προσπάθειες μας να πείσουμε τον κόσμο. Έχει χάσει τη διάθεσή του για το ποδόσφαιρο. Ο Παναιτωλικός, στο δρόμο που έχει χαράξει βαδίζει με συνέπεια και θέλει κοντά όλους τους φιλάθλους.

ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ      

Έχουμε βάλει τις βάσεις γι’ αυτή την προσπάθεια. Σκοπός είναι να αναδείξουμε τι έχει προσφέρει  ο Παναιτωλικός στην κοινωνία και τι έχει πάρει από τους πολίτες. Αυτή η σχέση είναι πολύ δυνατή. Το φιλεκπαιδευτικό έργο είναι μοναδικό για ομάδα σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά τη σχέση του καπνού με τον Παναιτωλικό, θέλουμε να κάνουμε την έρευνά μας. Ο Ερασιτέχνης έχει κάνει μια προσπάθεια με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμού του Αγρινίου. Έχει συγκεντρώσει αρκετό υλικό. Βρισκόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν να ερευνήσουν ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση. Το θέμα είναι να την δώσουμε σε όλο το εύρος της και με τον καλύτερο τρόπο και πολύ σύντομα θα μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας να αποτυπωθούν σε κάποιο λεύκωμα και να αποτελέσουν τη βάση για να δούμε πώς θα διαμορφωθεί κάποιο μουσείο.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μιλάμε για την βία στα γήπεδα, συζητάμε, θέλουμε τα νέα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο με σωστές συνθήκες. Μας το ζητούν πολλά σχολεία και ανταποκρινόμαστε με μεγάλη χαρά. Είναι ένα χρέος το φιλεκπαιδευτικό έργο του Παναιτωλικού.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ 

Ότι έχει γίνει στον Παναιτωλικό έχει γίνει χωρίς ούτε ένα ευρώ επιδότηση. Όλα με κεφάλαια του μεγαλομετόχου Φώτη Κωστούλα. Σ’ αυτή την προσπάθεια ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσα εκατομμύρια με μόνο σκοπό την ανάδειξη της ίδιας της πόλης, περίμενε μεγαλύτερη στήριξη. Αυτό δεν υπάρχει. Ο απλός φίλαθλος είναι κοντά στην ομάδα. Η σχέση με τον κόσμο είναι δυνατή. Τα πρώτα χρόνια της Γ΄ Εθνικής δεν ήταν εύκολα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Ξέραμε τις δυσκολίες. Αγωνιστικά ανταποκρίθηκε, η ομάδα, σε καλό βαθμό, αλλά δεν είχαμε την συγκομιδή βαθμών. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Αυτή η καλή προσπάθεια που φάνηκε στις πρώτες αγωνιστικές, στη συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη. Θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Στο τέλος του πρώτου γύρου θα υπάρχει ένα σημαντικό δείγμα.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Είναι δύσκολες οι μεταγραφές. Όταν θες να μειώσεις τον κίνδυνο λάθους επιλογής, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός. Πολλές φορές οι επιλογές δεν είναι εύκολο να υλοποιηθούν είτε για οικονομικούς ή άλλους λόγους. Φέτος δεν βιαστήκαμε γιατί υπήρχε η βάση από την προηγούμενη χρονιά. Η ομάδα είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Στο τέλος της χρονιάς ο απολογισμός θα είναι θετικός.

Με αυτή τη δουλειά και την απόδοση, η ομάδα θα φέρει τα αποτελέσματα. Είμαστε αισιόδοξοι.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Γίνεται σημαντική δουλειά. Υπάρχουν τμήματα υποδομών για κάθε ηλικία. Κ19, Κ15,Κ17 που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα ή οι μικρότερες ηλικίες σε τουρνουά. Το σημαντικότερο είναι ότι από τα μέσα της περσινής χρονιάς υπάρχει συνεργασία με την πρώτη ομάδα. Από την Κ20 υπάρχουν πολλά παιδιά. Στο ρόστερ της ομάδας, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από τα τμήματα υποδομών. Υπάρχουν παιδιά από τα οποία περιμένει πολλά η ομάδα.

Για να συντηρηθεί η ομάδα θα πρέπει να πουλάει και παίκτες. Για να μπορέσει να βγάλει σε πέρας τα οικονομικά. Είναι ένας στόχος της ομάδας. Σιγά – σιγά κάποια στιγμή θα έρθει η μετά Κωστούλα εποχή. Η μεγάλη προσπάθειά μας, μετά από παρότρυνση του προέδρου, είναι να μπορέσει η ομάδα να συντηρηθεί από μόνη της. Ήδη έχει πουλήσει παίκτες σε μεγάλες ομάδες, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε συμβεί.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

Να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε και αυτό θα επιδιώξουμε. Ο κόσμος να δείξει υπομονή. Σύντομα θα έρθουν τα καλά αποτελέσματα.

Σ.Τ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1395 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 18:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα