Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 20:55

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά, τα προβλήματα της σχολικής στέγης παραμένουν

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα νέο ξεκίνημα με όνειρα και ελπίδες για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους να έχουν πάνω από όλα υγεία και η νέα σχολική χρονιά να είναι επιτυχημένη και δημιουργική.

Ειδικά για τους μαθητές να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους και να δουν την προσπάθεια τους να δικαιώνεται.

Δυστυχώς όμως και η φετινή χρονιά ξεκινά με μεγάλα προβλήματα στη σχολική στέγη τα οποία παραμένουν άλυτα όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και αρκετά χρόνια.

Ιδιαιτέρως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός σχολείων που εξακολουθούν να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια, όπως το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το Εσπερινό Γυμνάσιο Αγρινίου, το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, το Ειδικό Γυμνάσιο Αγρινίου, το ΕΕΕΕΚ Αγρινίου, το ΕΠΑΛ Καινουργίου κλπ.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και είναι πρώτα από όλα παιδαγωγικό αφού πολλά από τα κτήρια αυτά είναι εντελώς ακατάλληλα για σχολεία, είναι όμως και οικονομικό αφού ο Δήμος Αγρινίου πληρώνει επί αρκετές δεκαετίες ενοίκια σε ιδιώτες ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν κατασκευαστεί ήδη καινούργια δημόσια σχολικά κτήρια.

Πέρα από αυτά και τα δημόσια σχολικά κτήρια που χρησιμοποιούνται αντιμετωπίζουν πολύ συχνά προβλήματα αφού τα περισσότερα από αυτά είναι πεπαλαιωμένα.

Ελπίζω το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής να μην εξαντληθεί με την παρουσία του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων στον αγιασμό των σχολείων, όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά να αποφασίσουν επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά με τη σχολική στέγη ξεκινώντας άμεσα τον σχεδιασμό για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών κτηρίων.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Καθηγητής Μαθηματικών [M.Sc]

Διαβάστηκε 3406 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.