Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:59 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 21:14

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ έριξε την «βόμβα»: «Μην ανησυχείτε - Το καλοκαίρι του 2018 έχει κλειδώσει η μείωση του χρέους»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mια καλή είδηση βγήκε από τα χείλη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών κατά την διάρκεια του γεύματός του με Έλληνες επιχειρηματίες καθώς δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι «το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα έχει λυθεί το καλοκαίρι του 2018»

Σημειώνεται ότι σήμερα και ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Μ.Μακρόν δήλωσε πως η Ελλάδα επιστρέφει στην «κανονικότητα» και ότι η ελάφρυνση του χρέους θα συζητηθεί από την αρχή του νέου έτους και θα πραγματοποιηθεί σίγουρα κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικούς διαύλους

«Οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν ξανά τον Ιανουάριο. Απ' αυτές θα φανεί ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητο, και ισχύει σήμερα. Δεύτερον το ΔΝΤ να μπορεί να παραμείνει στο πλαίσιο της συμφωνίας που καταλήξαμε πριν από λίγους μήνες και να μην προσθέτει νέους όρους. Τέλος, συλλογικά να μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία ελάφρυνση του χρέους. Αυτή είναι η θέση που εξέφρασε η Γαλλία και έχουμε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή την επιλογή θα συνεχίσω να υποστηρίζω. Μπορούμε να προχωρήσουμε σε ελάφρυνση του χρέους μαζί με το ΔΝΤ. Σίγουρα θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τη Γερμανία, όπως το κάνουμε πάντα. Γι αυτή τη συμφωνία είναι απαραίτητο να υπάρχει ισορροπία. Και η ελάφρυνση είναι απαραίτητη»=

Ο Μπρούνο Λεμερ πήγε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ομίλου επιχειρήσεων Συγγελίδη συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής Πεζώ, Κάρλος Ταβάρες και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ιστοσελίδας εκεί έριξε την «βόμβα» για να πείσει άλλωστε τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι ήρθε η ώρα των επενδύσεων.

Τους υποδέχθηκαν ο Πoλυχρόνης Συγγελίδης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη) ο Γιάννης Συγγελίδης (αντιπρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της AIGLONΑ.Ε. η οποία είναι ο επίσημος εισαγωγέας Peugeot και Citroen), ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος) και ο Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της Aegean Airlines.

Στην συζήτηση που είχαν, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι «μέχρι το καλοκαίρι του 2018 θα υπάρξει λύση» στο θέμα του ελληνικού χρέους.

«Με την εκλογή Μακρόν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ε.Ε.» είπε ακόμη ο Λεμέρ και πρόσθεσε: «Αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να την αφήσουμε να πέσει διότι αν πέσει η Ελλάδα θα πέσει η Ευρώπη». Ο κ. Λεμέρ επεσήμανε ακόμη ότι ανοίγουν οι προοπτικές για επενδύσεις και θέσεις εργασίας στους τομείς της ενέργειας, των αυτοκινήτων και των αεροπορικών μεταφορών.

Είναι σαφές ότι το κλίμα στην ΕΕ αλλάζει άρδην και εμφανίζεται επιτέλους για πρώτη φορά μετά από χρόνια μια εικόνα αισιοδοξίας ότι η χώρα θα αρχίσει να έχει μια ανοδική πορεία (τουλάχιστον οικονομικά γιατί ηθικά ο ξεπεσμός δεν έχει σταματημό)

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2959 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.