Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 17:25

Ο κόσμος, ο Μόρας και οι προσδοκίες για τη συνέχεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναμφίβολα η παρουσία του κόσμου στο πρώτο εντός έδρας επίσημο ματς της σεζόν, μόνο θετικά σχόλια προκάλεσε και βέβαια ανάλογες εντυπώσεις. Η παρουσία των οργανωμένων στο γήπεδο δημιούργησε ατμόσφαιρα ποδοσφαιρική και είχε οπωσδήποτε θετικό αντίκτυπο στην ομάδα. Παράλληλα η προσθήκη του Βαγγέλη Μόρα στο έμψυχο δυναμικό, ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στα μετόπισθεν και να προσθέσει τόσο σε εμπειρία όσο και σε πρεστίζ.

Στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει και σε όλα τα σπορ, οι εκδηλώσεις του κόσμου παίζουν τον δικό τους ρόλο και προσδίδουν ιδιαίτερη ομορφιά. Άλλωστε όλα τα σπορ ως θέαμα και γεγονός στοχεύουν πέρα από τις επιδόσεις και τα ρεκόρ, στην τέρψη των θεατών, των φιλάθλων και οι αθλητές τροφοδοτούνται και ενισχύονται στην προσπάθειά τους από τις θετικές αντιδράσεις «της κερκίδας» ή το αντίθετο όταν το περιβάλλον δεν είναι θετικά προσκείμενο σε αυτούς. Συνεπώς ένα άδειο γήπεδο ή ένα γήπεδο χωρίς παλμό μάλλον με «άνοστο φαγητό» θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε και στην τελική αυτή η εικόνα δεν βοηθάει κανένα, ακόμα περισσότερο όταν ο στόχος είναι να αποτελεί μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση γιορτή.

Ο Παναιτωλικός συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που έχουν λαϊκό έρεισμα, που έχουν το δικό τους κόσμο και πάντα είχε κοντά του ένα πολυπληθές αλλά και εκδηλωτικό κοινό. Αυτό του πρόσθετε σε δυναμική, κυρίως εντός έδρας και η βοήθεια ήταν ευπρόσδεκτη και αυτονόητη. Η κόντρα που ξέσπασε τα τελευταία χρόνια μεταξύ οργανωμένων και διοίκησης στέρησε από την ομάδα αυτό το πλεονέκτημα σε μεγάλο βαθμό. Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε τώρα με το ποιος ή τι έφταιξε γι’ αυτό και ποιος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, γιατί είναι πράγματα που έχουν χιλιοειπωθεί, η κοινή γνώμη έχει και αντίληψη και κρίση και στην παρούσα φάση το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Σημασία έχει πως επέστρεψε οργανωμένα στο γήπεδο μία μερίδα οπαδών που με τις εκδηλώσεις της βοηθάει αναμφισβήτητα την ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ειδικά όταν η συμπεριφορά τους δεν δίνει αφορμές για παρατράγουδα και κατά συνέπεια η παρουσία τους δεν προκαλεί προβλήματα, τα οποία θα ακύρωναν τα θετικά και θα έκανε ζημιά στην ομάδα αντί να βοηθά.

Στο μεταγραφικό κομμάτι τώρα, η προσθήκη Μόρα ήταν το γεγονός των τελευταίων ημερών. Οπωσδήποτε υπήρχε μεγάλη ανάγκη για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και εκεί είχαν εστιαστεί και οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας. Η φυγή Κούσα αφαίρεσε σε εμπειρία σε αυτή την νευραλγική θέση και η επιλογή του Μόρα καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το κενό. Η πολυετής παρουσία του στο Ιταλικό πρωτάθλημα και η εμπειρία του από την εθνική ομάδα, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα γι’ αυτό. Υπάρχει προβληματισμός αναφορικά με την ηλικία του ποδοσφαιριστή, όμως ως λύση για μία σεζόν φαντάζει ιδανική, με δεδομένο ότι δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να προσφέρει και σε βάθος χρόνου. Πάντως από τον Μόρα έχουν να μάθουν πολλά και οι νεότεροι και ταλαντούχοι παίκτες που διαθέτει ο Παναιτωλικός στην θέση αυτή.

Αναφορικά με την συνέχεια του πρωταθλήματος, το πρόγραμμα των αμέσως επόμενων αγωνιστικών χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολο για την ομάδα του Αγρινίου. Οπωσδήποτε το ζητούμενο πάντα είναι τα θετικά αποτελέσματα και η βαθμολογική συγκομιδή, όμως μια και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, εκείνο που μετράει πιο πολύ είναι να βρει η ομάδα τον τρόπο ώστε να πείθει στον αγωνιστικό χώρο για ενενήντα λεπτά. Αν αποκτηθεί η απαιτούμενη συνοχή και διάρκεια, τότε τα υπόλοιπα θα έρθουν φυσιολογικά. Μόνο έτσι θα μπορούν να οριοθετηθούν με περισσότερη ασφάλεια στόχοι και προτεραιότητες και πάνω σε αυτά να γίνει η ανάλογη δουλειά.

Γιάννης Τσιρώνης - Agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 995 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα