Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:09 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 22:00

Αιτωλοακαρνανία: «Πράσινο φως» για την αναβάθμιση των φαναριών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τα… προβλήματά τους αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης» σε σημείο που ουκ ολίγες φορές τα φανάρια δεν λειτουργούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα των οδηγών του Αγρινίου, και ευρύτερα της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας. Τα «νεκρά» φανάρια έχουν προβληματίσει τους αρμόδιους, οι οποίοι εδώ και καιρό επιχειρούν να βάλουν τάξη στο ζήτημα και να προβούν σε καθοριστικές παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων «τρέχει» δύο εργολαβίες οι οποίες αναμένεται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των οδηγών και να τους εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια βάσει σύγχρονων προδιαγραφών.

litras2
Ο Γιάννης Λύτρας

Όπως ανέφερε στη «Σ» ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λύτρας: «υπάρχουν δύο εργολαβίες σε εξέλιξη. Η πρώτη, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αφορά την συντήρηση των υπαρχόντων φαναριών. Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και είμαστε σε φάση υπογραφής της σύμβασης. Αφορά τους φωτεινούς σηματοδότες όλης της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά της Αιτωλοακαρνανίας».

Βέβαια, η Αντιπεριφέρεια Υποδομών και Δικτύων κάνει ένα βήμα παραπάνω και έχει ακόμη ένα διαγωνισμό σε εξέλιξη για την αλλαγή και αντικατάσταση πεπαλαιωμένων φαναριών με νέου τύπου φωτεινούς σηματοδότες, τα οποία θα ελέγχονται ηλεκτρονικά από τους αρμόδιους τεχνικούς, που θα έχουν τη δυνατότητα να επιτηρούν όλα τα φανάρια και παράλληλα να γνωρίζουν ποια τέθηκαν εκτός λειτουργίας ή ποια αντιμετωπίζουν πρόβλημα ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα. Μέχρι τώρα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί που έχουν αναλάβει την συντήρηση των φαναριών, είναι ότι συχνά αγνοούν βλάβες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς δεν ενημερώνονται λ.χ από έναν διερχόμενο οδηγό, ενώ την ίδια στιγμή η ενημέρωση από αρμόδιες αρχές προβλέπεται να γίνεται μέσω των υπηρεσιών, γεγονός που αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία.

Ωστόσο, η Αντιπεριφέρεια σχετικά με την δεύτερη αυτή εργολαβία αν και είχε προχωρήσει ξαφνικά έπεσε σε «μπλόκο»! Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Λύτρα «η εργολαβία αυτή είναι σε φάση ανάδειξης μειοδότη. Βέβαια, έκανε ένσταση η Siemens, η οποία ενώ καθ’ όλη τη διαδικασία και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού δεν προέβαλε καμία ένσταση, προ ημερών προσέφυγε για τον διαγωνισμό».

Συμπληρώνοντας τα παραπάνω, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ανέφερε ακόμη: «στόχος μας είναι να έχει υπογραφεί το έργο μέχρι το τέλος του έτους. Θα αφορά και η εργολαβία αυτή, όπως και η προηγούμενη, όλη την Δυτική Ελλάδα και ασφαλώς την Αιτωλοακαρνανία».

Κων/νος Χονδρός

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1289 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.