Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  12:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 14:42

Καλή είδηση για τη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό: Στο ΠΔΕ η χρηματοδότηση της μελέτης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ως γνωστόν, η κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού θα λάβει χώρα σήμερα, Τρίτη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς ωστόσο ο αυτοκινητόδρομος δόθηκε, προ μηνός ολόκληρος, στην κυκλοφορία, για το Αγρίνιο το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ζήτημα της κάθετης σύνδεσης.

Για το κρίσιμο αυτό θέμα μια είδηση έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γ. Δέδες μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινά Μαντάτα» του Π.Κούτσικου στο Ρ/Σ Αχελώος. Ανέφερε πως σε σύσκεψη που έλαβε χώρα την 8η Αυγούστου αποφασίστηκε η ένταξη της χρηματοδότησης της μελέτης φέτος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με σκοπό να είναι έτοιμη σε ένα χρόνο, εντός του 2018, και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός πως τίθεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το θέμα της σύνδεση της Ιονίας Οδού με την πόλη του Αγρινίου για την οποία το πρώτο ζητούμενο ήταν το χρηματοδοτικό εργαλείο για την εκπόνηση της μελέτης.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 895 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.